Neoprezno

VREĐAO ČETVRTOG SUDIJU I NAPRAVIO PROBLEM BARSELONI: Kuman ''izdao'' igrače, moraju bez njega do titule!

Autor Dušan Ninković

Holandski stručnjak preterao sa reakcijama tokom poraza od Granade.

Umesto da pobedom protiv Granade na svom terenu stignu do prvog mesta na tabeli i tako zadaju vrlo jak udarac Atletiku koji je mesecima lider, fudbaleri Barselone su kiksnuli. Imali su prednost, igru i šansu za plasman na vrh, a onda se desio preokret.

Poludeo je zbog toga Ronald Kuman, trener koji je na početku mandata delovao samo kao prelazno rešenje, a tokom sezone ubeđivao ljude u klubu da bi mogao da ostane. Ako zbog novonastalih okolnosti ne stignu do titule...

Biće tu i mnogo njegove krivice.

Ekipa Barselone poražena je od Granada, a veći problem je direktan crveni karton koji je njen trener dobio u poslednjim sekundama meča. Igrao se 65. minut kada je isključen, a zbog tog kartona neće sedeti na klupi tima u naredna dva meča.

Isključen je Kuman zbog uvreda na račun četvrtog sudije, ali je to demantovao na konferenciji za štampu. Dodao je da ništa ružno nije rekao i da je zapravo on napadnut pored aut linije.

Šampionska trka u Španiji dugo nije bila ovoliko uzbudljiva. Ostalo je da se igra još pet kola, a u naredna dva tim sa Kamp Noua ide na noge Valensiji, a zatim čeka Atletiko Madrid koji je prvoplasirani tim u prvenstvu.

Upravo taj susret su mnogi označili kao najbitniji za šampionsku trku u Španiji, koja je ove sezone veoma izjednačena. A Barselona će na njemu biti bez trenera.

Ekipa Atletika ima 73 boda, dok Real i Barselona imaju po dva manje. Zanimljivo je da nijedan od tri tima sa vrha tabele nije pobedio na poslednjem meču, pa bi i Sevilja sa 70 bodova mogla da se nada tituli.