Katastrofa!

BIO JE VELIKA NADA ENGLESKE, PAUZIRA VEĆ DVE I PO GODINE: Trener otkrio šokantne detalje - Ako se vrati, biće čudo!

Autor Dušan Ninković

Verovali su da može da postane jedan od najboljih igrača lige...

Izvor: Profimedia

Bio je velika nada Sautemptona, koji ima jednu od najboljih fudbalskih akademija u Engleskoj, ali već dve i po godine ne igra fudbal. Bio je čak i reprezentativac Engleske do 21 godine, ali ti dani davno su prošli.

Danas se Sem Mekvin oporavlja od povrede, godinama nije šutnuo loptu, a u klubu iz kog je ponikao ne znaju kada će i da li će moći ikada više da igra. Ako se vrati fudbalu, to će biti čudo, otkrivaju na južnoj obali Engleske.

Trener Svetaca Ralf Hazenhitl nikada ga nije video na terenu iako je već dugo u klubu. Momak koji je svojevremeno kucao na vrata prvog tima, bio čak interesantan i Liveprulu koji se raspitivao za cenu, danas je daleko od profesionalnog fudbala.

Igrajući na pozajmici u Midlzbrou povredio je ligamente, a nakon višemečnog oporavka rana se inficirala, pa je sve moralo od početka. 

''Njegovo koleno je sada dobro, ali postoje drugi problemi. Duga je to priča, iskreno da vam kažem. Nikad nisam imao situaciju da za dve i po godine u klubu ne vidim igrača. Od kako sam ja ovde, on nije kročio na teren'', rekao je Ralf Hazenhitl.

Talentovani fudbaler Sautemptona povredio se u oktobru 2018. godine i možda više nikada ne zaigra fudbal.

''Ne znamo da li će se ikada vratiti na fudbalski teren. Ako uspe u tome, biće čudo'', zaključio je trener engleskog tima.

Sem Mekvin (26) poslednji meč u karijeri odigrao je u oktobru 2018. godine, kada je u dresu Midlzbroa nastupio protiv Kristal Palasa u okviru Karabao kupa. Ovaj levi bek, koji je mogao da igrao i kao krilni fudbaler, od tada muči muku sa povratkom na teren.

Sautempton i Sem Mekvin imaju važeći ugovor do ovog leta, a pitanje je šta će se dalje dešavati. Klub ne želi da okrene leđa lokalnom momku koji je ponikao u njihovim mlađim kategorijama, ali ne može da mu ponudi ugovor ako je pred njim kraj karijere.

Tagovi