Otkriveni detalji!

DRAGOVIĆ I PRIJOVIĆ JOŠ NISU DOŠLI: Terzićev plan za prelazni rok su Srbi, a ne stranci - pomenuo i Kolarova!

Autor Dušan Ninković

Na stadionu Rajko Mitić uveliko se razmišlja o letnjim transferima.

Izvor: FK Crvena zvezda

Titula je obezbeđena, a prelazni rok još nije počeo. Igrači poput Aleksandra Dragovića ili Aleksandra Prijovića nisu ni mogli da stignu u klub, a po rečima generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića pitanje je da li će se to desiti.

On je u intervjuu za SrbijaDanas otkrio da transferi dva velika pojačanja nisu završeni, a da klub želi i jedan produžetak saradnje sa fudbalerom koji je trenutno u klubu, ali mu ugovor ističe.

Iako je u javnosti stvorena slika da su Dragović i Prijović već igrači srpskog šampiona, nije baš tako.

''Transferi Dragovića i Prijovića nisu gotova stvar, a stav Zvezde je da ne komentarišemo ništa što ne moramo dok se ne završi posao'', rekao je generalni direktor.

Odmah je usledilo pitanje o Aleksandru Kolarovu, a tom prilikom je Terzić pričao i o Rodiću i Gobeljiću.

''Imamo odilična rešenja na svih 11 pozicija, a svaki kvalitetan igrač je dobrodošao. Na levom beku imamo Rodića, a tu je kao zamena Gobeljić'', dodao je Terzić, uz osmeh.

Crvena zvezda želi produžetak saradnje sa Nemanjom Milunovićem, koji je jedan od nosilaca igre, dok će odluku o Dijegu Falćineliju doneti na kraju sezone.

''Nadam se da će Milunović produžiti ugovor. Potreban je Crvenoj zvezdi. Odličan je igrač, dobar momak, nadam se da neće biti problema. Mi ćemo učiniti sve što je sa naše strane da Milunović ostane. Što se tiče Falćinelija, videćemo kada se završi sezona 25. maja, pa ćemo preseći i doneti odluku'', zaključio je Terzić.

Izvor: MN Press

Kako nije prošla inicijativa da se poveća broj stranaca ili dozvoli igračima iz EU da budu domaći, crveno-beli će se okrenuti samo srpskim fudbalerima. Zbog velikog broja stranaca u timu, a srpski šampion će ih i naredne sezone imati četiri ili više, novi neće dolaziti u klub.

Umesto njih, na meti su domaći fudbaleri, ali Terzić nije želeo previše da priča o tome. Generalni direktor Crvene zvezde tek na renutak se dotakao i drugog dela prelaznog roka, odlazaka iz kluba.

''Veljko Nikolić, Željko Gavrić i Njegoš Petrović mogu da idu u slučaju dobre ponude, ali to ne znači u startu da će otići pre završetka kvalifikacija. Od njihovih transfera moramo da se izdržavamo. Omladinska škola treba da proizvodi igrače od kojih će Zvezda funkcionisati.Ja bih voleo da svi oni ostanu u klubu još dve-tri godine, ali od čega će Zvezda da živi?''

Iz kluba ne mogu da idu nosioci igre, poput Kataija, Ivanića, Borjana, Bena, Sanoga,... koji su klubu neophodni za evropske kvalifikacije.