Fudbal

ITALIJA MISLILA DA OVO NIKAD NEĆE DOČEKATI! UŽIVO iz svlačionice - ovako slave PAD IMPERIJE! (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Gotovo je!

Izvor: Twitter/Screenshot/@Inter

Italija se trese i čeka krunisanje novog vladara!

Posle devet godina vladavine Juventusa, Inter će u nedelju postati šampion pod uslovom da Atalanta ne pobedi Sasuolo.

Golovima Kristijana Eriksena i Ašrafa Hakimija, "nerazuri" su pobedili Krotone u gostima 2:0 i tako praktično stavili ruku na pehar za prvaka, koji nisu osvojili od 2010. godine.

Juventus, koji je prethodnoj deceniji bio apsolutni vladar Italije, potpuno je podbacio ove sezone i pod vođstvom Andree Pirla na klupi i Kristijana Ronalda na terenu trenutno zauzima tek četvrto mesto i neizvesno je da li će dogodine igrati u Ligi šampiona.

Za to vreme, Inter je pod vođstvom Antonija Kontea ispisao istoriju i vratio šampionski pehar na stadion "Đuzepe Meacu".

"Znam da možemo da ostanemo upisani u istoriju Intera, jer smo srušili devetogodišnju vladavinu. To nam je veliko zadovoljstvo i igrači zaslužuju da im se čestita. Znamo da smo na ivici tog uspeha i veoma smo opušteno. Velika razlika na tabeli je naša zasluga i ne moramo nikome da zahvaljujemo za rezultat. Sve je u našim rukama", rekao je Konte, koji je bio prvak sa Juventusom i kao trener i kao igrač, ali će mu ova titula sigurno biti veoma draga.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt