Čudo od igrača!

VLAHOVIĆEVA DOMINACIJA KAKVU ITALIJA NE PAMTI: Sad je i Miha video - Dušan je SILAN! Ronaldo nek se pazi...

Autor Dušan Ninković

Fantastična sezona mladog srpskog fudbalera.

Ima 21 godinu, ali i sezonu kakvom u Italiji nisu mogli da se pohvale mnogobrojni napadači. Postao je reprezentativac, pravi lider Fiorentine, a šta sve može da pokaže u narednim godinama trenutno je teško i zamisliti.

Dušan Vlahović je, pogocima na gostovanju Bolonji, stigao do 19 golova u sezoni i tako još jednom potvrdio da je trenutno među najvećim svetskim talentima.

Dok je pažnja medija usmerena ka Erling braut Holandu, Dušan Vlahović radi podjednako težak posao rešetajući mreže u Italiji, koja važi za ''tvrđu'' ligu. Koliko bi tek srpski napadač imao golova da se igra otvorenije...

Vlahović je mrežu Mihajlovićeve Bolonje prvo pogodio sa bele tačke za 0:1, već u 21. minutu meča, a zatim i za 2:3 u finišu susreta. Sa ta dva pogotka ponovo je napredovao na listi strelaca. 

Možda nedostižan je Kristijano Ronaldo sa 25 pogodaka, ali drugoplasirani Romelu Lukaku ima ''samo'' 21, dva više od mladog golgetera. A ako uzmemo u obzir da je od početka aprila Vlahović postigao sedam golova na šest odigranih mečeva, Belgijanac može da bude ugrožen!

Do kraja sezone u Seriji A ostala su još četiri kola... Vlahović je već oborio jedan rekord Mirka Vučinića, a srpski igrači u Italiji davno su ostali iza njega.