Slobodan igrač!

PRAG ĆE GORETI ZBOG SRPSKOG FUDBALERA: Bivši igrač Zvezde svađa velikane - prelazi iz Sparte u Slaviju!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji fudbaler crveno-belih prelazi u redove najvećeg rivala.

Izvor: MN Press

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Srđan Plavšić (25) promeniće klub narednog leta i tako posvađati dva najveća tima u Pragu. Ekipu Sparte, za koju nastupa godinama, napustiće zbog isteka ugovora i preseliti se u tim Slavije!

Klub za koji trenutno nastupa odlučio je da mu ne ponudi novi ugovor, pa srpski krilni napadač kao slobodan fudbler prelazi u redove ljutog rivala.

Ovakvim ishodom razočaran je trener Pavel Vrba, koji već mesecima apeluje na klupske čelnike da produže saradnju sa Plavšićem. Za njegove molbe nije bilo sluha, pa će strelac pet i asistent 13 golova u tekućoj sezoni morati da se rastane sa klubom.

I neće putovati daleko. Slavija ga čeka raširenih ruku. Iskusan, kvalitetan, naviknut na fudbal u eškoj, bespaltan. Sve ide u prilog aktuelnom šampionu, pa će Srđan lako dogovoriti saradnju sa novim timom.

Kako prenosi portal Isport, sve je već dogovoreno. Pozivaju se na izvore iz ob kluba i kažu - od sledeće sezone Plavšić nosi dres Slavije.

Plavšić je ponikao u Vojvodini, ali je otpisan pre ulaska u prvi tim jer je bio previše nizak. Karijeru je morao da gradi preko ČSK-a iz Čelareva, a zatim u Spartaku iz Subotice, gde je eksplodirao. Kupila ga je Crvena zvezda, a dve sezone kasnije preselio se u Prag.

Od 2017. godine nosi dres Sparte, za koju je odigrao pune četiri sezone. Svojevremeno je upisao dva nastupa za reprezentaciju Srbije, a korak napred u karijeri mogao bi da ga stavi u fokus i novom selektoru nacionalnog tima.

Prethodnog leta Srđan Plavić pominjao se kao pojačanje Crvene zvezde, ali do toga nije došlo...