OPET ON!

SEDMI PUT OD 2008. VODI ŠPANSKOG VELIKANA: Najpoznatiji "vatrogasac" u fudbalu ponovo na Mestalji!

Autor Milutin Vujičić

Cilj je da obezbedi opstanak...

Izvor: Profimedia

Havi Grasija stigao je letos u Valensiju i nijedno od datih obećanja o pojačanjima mu nije ispunjeno. Želeo je da ode iz kluba, to mu je branila klauzula po kojoj bi bio dužan klubu, da bi konačno 3. maja dobio toliko željeni otkaz i to posle poraza od Barselone.

Valensija je pala na 14. mesto Primere i u poslednja četiri kola joj predstoji borba za opstanak, a u pomoć su pozvali najpoznatijeg "vatrogasca" u svetu fudbala.

U pitanju je Salvador Gonzales Marko, poznatiji kao Voro!

Voro je nekadašnji štoper Valensije koji joj dođe u pomoć kada god joj je teško, a ispostavlja se da je to vrlo često pošto će mu ovo biti čak SEDMI put da je trener "slepih miševa".

Voro je vodio "B" tim, a potom preuzimao funkciju vršioca dužnosti u čak pet navrata. Vodio je klub 2008. godine posle Ronalda Kumana, pa 2012. nakon Maurisija Pelegrina, 2015. je nasledio Nuna Espirita Santa, 2016. je došao umesto Paka Ajesterana, a 2020. je zamenio Alberta Seladesa.

Uglavnom se zarži četiri-pet utakmica i "zagreje" klupu narednom treneru, dok je 2016. godine dobio i ugovor do kraja sezone umesto Ćezerea Prandelija, pa je Valensiju vodio 25 utakmica.

Videćemo kome sada čuva mesto na "Mestalji".

(MONDO)