OGLASIO SE!

ASANO NIJE IZDAJNIK, TO NEK BUDE JASNO: O slučaju s Partizanom se čulo do Japana, hoće EKSPRESNO rešenje!

Autor Nebojša Marković

Ne stišava se bura oko odlaska japanskog fudbalera iz Beograda.

Izvor: MN Press

Nastavlja se polemika oko Takume Asana, dojučerašnjeg fudbalera Partizana.

Japanski internacionalac jednostrano je raskinuo ugovor sa crno-belima zbog kako je naveo zaostalih finansijskih isplata, šokiravši klub iz Humske, a sada je stigla i prva poruka iz Japana.

O Asanu je prethodnih dana bilo mnogo reči iz FK Partizan, što od strane igrača poput Lazara Markovića i Vladimira Stojkovića, do članova uprave kluba, a sada se oglasio i selektor reprezentacije Japana.

Hadžima Morijasu je stao u odbranu Asana.

"Iz svog iskustva znam da Takuma nije osoba koja izdaje saigrače ili svoju ekipu. On je dobar čovek", počeo je Morijasu, a izjavu preneo "Nippon".

"Želeo bih da pružim podršku Asano onoliko koliko sam sad u stanju. On je kandidat za reprezentaciju i ako je moguće želeo bih da razgovaramo o mom izboru za kraj maja. Ne mogu da pričam o njegovom ugovoru. Nije mi jasno šta će se dešavati, ali voleo bih da se što pre reši", Morijasu koji je trenirao Asana u Hirošimi, njegovom prvom klubu u profesionalnoj karijeri.

Asano je u nedelju objavio da napušta FK Partizan, zbog čega se očekuje da crno-beli započnu spor oko protivpravnog prekida ugovora.