Napeto

NAPREDAK I MLADOST ZA OPSTANAK U POSLEDNJIM SEKUNDAMA: Golovi pretekli pištaljku, dramatično do samog kraja!

Autor Nikola Lalović

Dramatične utakmice u samoj završnici Superlige Srbije.

STEFAN DIMIC, PREDRAG PAVLOVIC, MILOS SATARA JANKO TUMABASEVIC RADOST fudbalera Mladosti Lucani na utakmici finala Kupa Srbije protiv Partizana na stadionu Radnika, Surdulica 23.05.2018. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Mladost Lucani, Finale, Kup Srbije, Partizan
Izvor: MN Press - arhiva

Šampionska trka je gotova, zna se i ko će u Evropu, ali je borba za opstanak u Superligi napeta do samog kraja. 

U 35. kolu videli smo nekoliko mečeva koji su odlučivali o opstanku, a sve je počelo komičnim penalom koji je promašio najbolji strelac lige. 

Ipak Milan Makarić se iskupio golom sa dva pogotka i golovima u 85. minutu kao i u šestom minutu nadoknade doneo je Radniku pobedu nad Spartakom od 2:0. 

Najnapetije je bilo u u Kruševcu. Čukarički je gostovao pod Bagdalom i tamo je pobednik rešen u nadoknadi vremena. Kruševljani su postigli gol preko Šatare u nadoknadi i tako pobedili sa 1:0. To im je bila šesta uzastopna pobeda i sada su deseti na tabeli. 

Mladost iz Lučana je takođe postigla pobednički pogodak uz zvuk sirene, ali na kraju prvog poluvremena. U poslednjem napadu u prvom delu igre savladlai su čuvara mreže Voždovca i ostalo je 1:0 do kraja. 

U prvom odigranom meču dana Novi Pazar je uspeo da pobedi već prežaljenu Bačku sa 1:0, a jedini pogodak na meču bio je delo Aganspahića u sedmom minutu. 

Proleter u Ivanjici nije uspeo da prekine seriju bez pobede, ali je uspeo da izbegne poraz. Iako je Javor poveo golom Ilića u 21. minutu, ali je Knežević na startu drugog poluvremena izjednačio i doneo bod svom timu. 

U finišu kola čekaju nas mečevi Crvene zvezde sa Radom i Partizana protiv TSC-a. Takođe u sredu igraju Inđija i Mava, Vojvodina i Radnički Niš kao i ekipe Zlatibora i Metalca.

SUPERLIGA, 35. KOLO: 

Bačka - Novi Pazar 0:1 (0:1)

Javor - Proleter 1:1 (1:0)

Mladost - Voždovac 1:0 (1:0)

Napredak - Čukarički 1:0 (0:0)

Radnik - Spartak 2:0 (0:0)

sreda: 

Inđija - Mačva 16:00

Partizan - TSC 16:00

Vojvodina - Radnički Niš 16:00

Zlatibor - Metalac 16:00

Rad - Crvena zvezda 18:05

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi