Biseri!

JAN KARLO JE NOVI ŠTOPER SRBIJE, A TU SU I SINOVI 2 LEGENDE: Reprezentacija je tu, došao i biser koji je odbio Hrvate!

Autor Nikola Lalović

Reprezentacija Srbije do 16 godina skupila se pred dve bitne utakmice, a stigla su i neka nova imena.

Izvor: MN Press

Tradicionalni Memorijalni turnir "Miljan Miljanić" odigraće se sredinom maja u Staroj Pazovi, a selektor U16 tima Srbije Radovan Krivokapić je pozvao neka nova imena. 

Među pozvanima najviše pažnje su izazvali internacionalci, pet igrača koji nastupaju u stranim klubovima, a odazvali su se Krivokapićevom pozivu.

Tu je sin štoper Štutgarta Jan Karlo Simić. a opet se na spisku našao i Đuro Đekić, nekada biser škole Dinama iz Zagreba, a sada član njihove ispostave Lokomotive. on je ranije nastupao za mlađe selekcije Hrvatske, ali se prebacio u tabor "orlića". 

Još jedan defanzivac iz inostranstva je Ivan Vasiljević koji nastupa za Rajo Valjekano. U veznom redu ekipa će na raspolaganju imati Aleksandra Stankovića, sina Dejana Stankovića, kao i Stefana Džodića iz Monpeljea, sina nekadašnjeg štopera reprzentacije Nenada Džodića. 

"U ekipi su naših pet igrača koji igraju u inostranstvu koji su izrazili veliku želju da igraju za našu selekciju što je meni posebno drago. Ima dosta naših igrača koji žele da igraju. U ovom trenutku su tu njih petoro, što ne znači da ih u budućnosti neće biti više. Tu je Simić iz Štutgarta, Stanković iz Intera, Đekić iz Lokomotive Zagreb, Vasiljević iz Madrida i Džodić iz Monpeljea. Oni su trenutno na ovom spisku. Želimo da ih vidimo, da im pružimo šansu i ja se nadam da ćemo u budućnosti imati nekih akcija u kojima ćemo imati sve naše igrače koji igraju u inostranstvu a imaju kvalitet za reprezentaciju", rekao je pred početak turnira Radovan Krivokapić. 

Pored Srbije na sedmom Memorijalnom turniru "Miljan Miljanić" igraće Bugarska, Crna Gora i Severna Makedonija.  

Prvo polufinale igraće Crna Gora i Severna Makedonija u utorak od 14:30, a drugo Srbija i Bugarska istog dana od 17 časova, dok u četvrtak čekamo mečeve za treće mesto i finale.