UH...

HOĆE U SUPERLIGU EVROPE, A NE MOGU NI U KONFERENCIJSKU LIGU: Arsenalu se ovo nije desilo 26 godina, a sada je REALNOST!

Autor Nebojša Marković

Ekipa Mikela Artete ponovo je razočarala navijače...

Arsenal nije uspeo da se plasira u finale Lige Evrope i sada je sve izvesnije da će ispisati novu stranicu negativne moderne istorije kluba.

Nije ni čudo da su "tobdžije" bile toliko željne osnivanje Superlige Evrope, jer je sve izvesnije da u sezoni 2021/22 neće igrati u UEFA takmičenjima po prvi put posle 26 godina!

Posle remija Arsenala 0:0 u revanšu polufinala Lige Evrope protiv Viljareala, tim iz Londona je ostao bez plasmana u finale jer su u prvom meču bili poraženi 2:1.

To znači da je Arsenal ostao bez prilike za plasman u Ligu šampiona osvajanjem slabijeg UEFA takmičenja, a imajući u vidu kako "stoje" u Premijer ligi - neće se kvalifikovati ni u Konferencijsku ligu!

Naime, Arsenal je trenutno deveti tim Engleske i sa četiri kola do kraja moraju da "preskoče" i Liverpul i Everton, timove koji im sa utakmicom manjem beže pet, odnosno tri boda.

Biće to skoro nemoguć zadatak i ako ne uspeju da završe na sedmom mestu, Arsenal će ostati bez plasmana u Evropu po prvi put od sezone 1995/96.

Upravo je te 1996. u klub stigao Arsen Venger, koji je preokrenuo istoriju Arsenala na najbolji mogući način, ali sada su daleko od tih dana...

Zato su gazde Arsenala i bile željne za ulazak u Superligu Evrope, takmičenje gde ne bi morali da brinu o tome hoće li morati da se kvalifikuju u to takmičenje, pa bi mogli da iz nedelje u nedelju igraju mečeve protiv drugih najbogatijih klubova Evrope.