ZVANIČNO!

PRVI TRANSFER! PARTIZAN KONAČNO DOVEO NAPADAČA: Holender ostaje, poznato koliko crno-beli plaćaju!

Autor Nebojša Marković

On je prvo pojačanje crno-belih za narednu sezonu.

Izvor: MN Press

Najnovija vest stigla je iz Humske.

Fudbalski klub Partizan otkupio je ugovor Filipa Holendera!

Reprezentativac Mađarske je do sada igrao kao pozajmljen igrač Lugana, na jednogodišnjoj pozajmici, ali su crno-beli iskoristili klauzulu.

"Zbog dobrih partija koje je pružio od dolaska u Partizan do danas, FK Partizan je iskoristio klauzulu za otkup ugovora igrača Filipa Holendera", naveli su u klubu.

Partizan je time aktivirao klauzulu vrednu 450.000 evra, što će njegov transfer učiniti vrednim tačno 500.000 evra, kada se na to doda i iznos plaćen prilikom pozajmice.

Holender je ove sezone u dresu Partizana upisao 26 nastupa u svim takmičenjima, a zabeležio je devet golova i četiri asistencije. Njegove partije ubedile su Aleksandra Stanojevića da je on vredan ostanka u klubu, a Partizan je tako za narednu sezonu dobio igrača kojeg je tokom ove već mogao da dobro proveri.

Tokom ove sezone, Holender se pokazao kao vrlo korisno rešenje, naročito jer je uspevao da odgovori zahtevima na mestu centralnog napadača, iako je u stanju da igra i kao desno i kao levo krilo.

To bi naročito važno moglo da bude sada kada je Partizan ostao bez Takume Asana, a jasno je da su u Humskoj počeli da pripremaju tim za narednu sezonu, kada će učestvovati u kvalifikacijama za novo UEFA takmičenje, Konferencijsku ligu.