Potpuno ludilo

SUPERLIGA SVE LUĐA - 3 MEČA, 14 GOLOVA! Niko neće da ispadne, čeka nas spektakl u borbi za opstanak!

Autor Dušan Ninković

Svi su u igri...

Izvor: MN Press

Tri ubedljive pobede domaćih timova u jedine tri superligaške utakmice za danas napravile su haos na dnu tabele. Pobedili su timovi koji su do danas bili ugroženi, pa se stanje nije drastično promenilo, ali se borba za opstanak ''zakuvala''.

Ekipa Voždovca bila je u Beogradu bolja od Napretka (4:2), Novi Pazar je Lučance savladao za jedan gol ubedljivije (4:1), dok je Proleter slavio u vrlo važnom meču protiv Radnika iz Surdulice, tima koji je u ovoj sezoni ostavio fantastičan utisak. O tome govori i interesovanje za Slavoljuba Đorđevića...

Pobede Voždovca i Proletera bile su ključne za ove timove, kako nakon 36. kola Superlige ne bi završili u zoni ispadanja. Za razliku od njih, Novi Pazar iskoristio je to što će Radnički iz Niša i Rad igrati međusobno, pa je barem na kratko preskočio obe ekipe koje će sutra igrati na Čairu.

Efikasno popodne u Superligi, sa čak 14 golova na tri meča, donelo je novu dramu jer sada fokus u borbi za opstanak prelazi na neke druge ekipe. Dosta sigurno deluju Spartak, Metalac, čak i Voždovac, Napredak i Proleter, dok bi odlične šanse imao i Javor, ukoliko bi upisao trijumf.

Kako putnike u Evropu za narednu sezonu već znamo, poslednja dva kola će nas zanimati uglavnom borba za opstanak u elitnom rangu srpskog fudbala.

Superliga, 36. kolo

subota

Voždovac - Napredak 4:2 (3:0)
/Purtić 21 p, Stojčev 34, 76, Janković 39 -  Marinković 62, Bačanin 82/

Novi Pazar - Mladost 4:1 (3:1)
/Hadžibulić 33, Sise 39, Aganspahić 45+1 p, 66 p - Jovanović 22/

Proleter - Radnik 3:0 (0:0)
/Knežević 63 p, 69, Mirosavljev 66/

nedelja

Mačva - Vojvodina
Metalac - Bačka
Radnički - Rad
Spartak - Inđija
TSC - Javor
Čukarički - Partizan
Zlatibor - Crvena zvezda

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt