Fudbal

PARTIZAN IGRA DERBI KOLA, STANOJE RAČUNA I NA KLINCE: Voleo bih da mlad igrač reši, ali to nikad ne znate!

Autor Mladen Šolak

Štulić, Baždar, Milovanović... Partizanove nade u konkurenciji su za sutrašnje gostovanje trećeplasiranom na tabeli.

Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd

Partizan u nedelju u derbiju kola gostuje Čukaričkom, a trener crno-belih Aleksandar Stanojević dobro pamti kako je njegov tim u prethodnom duelu pobedio u uzbudljivoj završnici.

"Igramo protiv trećeplasirane ekipe, želimo da nastavimo niz. Naravno, poštujemo Čukarički, visoko su kotirani već duže vreme su treći ili četvrti, sećamo se da smo u prethodnom meču protiv njih pobedili u poslednjim minutima. Podigli smo od tada formu, naravno. Mislim da će biti dobra utakmica na Banovom brdu".

Susret na stadionu Čuke počeće u 16.40 časova, a crno-beli su dva dana pre tog gostovanja ozvaničili ostanak Filipa Holendera u ekipi i naredne sezone. Pred njim je i nastup na Evropskom prvenstvu sa Mađarskom.

"Naravno da ćemo navijati za Mađarsku, baš zbog njega pogotovo. Nemamo priliku da neko iz naše lige igra Evropsko prvenstvo, zadovoljni smo što će nas predstavljati, kao i što smo zadovoljni jer ga je Partizan otkupio. Pogotovo zato što ne igra na svojoj primarnoj poziciji, on nije centralni špic, već bočni igrač, drugi špic. Postigao je dosta golova, imao uticaj na igru, prezadovoljan sam njim u svakom smislu te reči"

Izvor: MN Press

Kad očekuje u ekipi oporavljene Sumu i Lazara Markovića?

"Već su počeli da treniraju. Suma duže nije trenirao, ali do finala Kupa biće u ritmu. Videćemo da li će sutra biti u konkurenciji, a Lazar Marković je kraće bio van stroja, pa će sigurno biti spreman do Kupa"

Đorđe Jovanović (22) je Partizanovo dete koje u Čukaričkom ove sezone kreće ispočetka. Mladi napadač dao je devet golova i Stanoje je rekao da mu se sviđa kako igra.

"Jednog dana ne znate šta će biti, ali što se njega tiče izuzetno ga cenim, vidim da je napredovao dosta, da se uozbiljio, da je profesionalniji, zašto da ne. Meni se sviđa, što da ne. Tu je i Docić, tu je i Mijailović koji je već iskusan i dosta je prošao. Imaju dosta mladih igrača, ne znam kakva je Pantićeva situacija i da li će igrati... Imaju respektabilan tim i ne preti opasnost samo od njih dvojice".

Da li može Nikola Štulić opet da reši i da li će šansu dobiti neki novi klinci, poput velikog talenta Sameda Baždara ili Marka Milovanovića?

"To ne znamo. Štulić kao i svi mladi igrači igra promenljivo. Ne znamo u kakvom će stanju biti. Videćemo ko će sutra dobiti šansu. Baždar, Milovanović, koji je trebalo već da dobije šansu ali se povredio. Naravno, voleo bih da mladi igrač reši, ali nikad to ne znate, promenljiva je forma mladih igrača"

Da li pamti gostovanje Čukaričkom iz svog prethodnog mandata, kada je bilo 4:2 za Partizan, uz dva gola tadašnjeg igrača Čukaričkog Mihajla Cakića?

"Cakić? Da, sećam se naravno, sećam se svake utakmice, a te pogotovo. Bili smo posebno ljuti jer smo primili dva gola. Naravno da se sećam Cakića, izvanredna leva noga, bio je i na Evropskom prvenstvu sa mnom. Svaka utakmica donosi nešto novo"

Izvor: MN Press

Crno-bele do kraja sezone očekuju još tri prvenstvene utakmice i finale Kupa protiv Crvene zvezde na stadionu "Rajko Mitić" 25. maja.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt