BUDUĆNOST!

BUM! OVIH 5 SRBA JE EKSPLODIRALO OVE SEZONE: Srpski Mesi u crno-belom, Piksijev naslednik u Veroni i 2 STRAŠNA špica!

Autor Nikola Lalović

Ove godine je Srbija dobila nekoliko igrača koji su znatno podigli formu i naterali su Dragana Stojkovića da razmisli o njima.

Izvor: Profimedia

Srbija je dobila novog selektora ove sezone, ali je osim toga dobila i nekoliko igrača koji su eksplodirali ove godine.

Bilo da je reč o mladim talentima u usponu ili igračima koji su promenili sredinu pa su podigli formu, Dragan Stojković je primoran da ih uvrsti na svoj spisak.

Ovo su petorica igrača koji su skrenuli pažnju na sebe ove sezone

DUŠAN VLAHOVIĆ – POREĐENJA SU LASKAVA!

Izvor: Profimedia/Andrea Staccioli/Insidefoto/Sipa USA

Srpski Zlatan,Srpski Batistuta, najbolji mladi napadač Evrope... To su sve epiteti koji se sada vezuju za mladog špica Fiorentine. 

Prošle sezone je pokazao delić svojih sposobnosti kada je dao šest golova, a onda je posle nekoliko golova sa penala krenuo da rešeta ove sezone. Davao je golove i velikanima, mnogi se raspituju za njega, ali “viola” ga neće pustiti bez velikog obeštećenja.

Dao je i golove za nacionalni tim i Srbija je uz Aleksandra Mitrovića i Luku Jovića dobila mladog napadača koji je budućnost nacionalnog tima i na koga ćemo se oslanjati u narednim godinama.

Visok, jak, ume da igra sa obe noge i sjajno se snalazi u prostoru. Još kad poboljša igru glavom, biće jednostavno nezaustavljiv.

Jedva čekamo!

ANDRIJA ŽIVKOVIĆ – OPET SRPSKI MESI!

Izvor: Profimedia/Perry vd Leuvert/Orange Pictures

Benfika je bila loša odluka, PAOK sa druge strane idealna! Došao je bez obeštećenja i postao lider ovog tima crno-belih. Te boje mu očigledno prijaju pošto prvi put od odlaska iz Partizana pokazuje talenat za koji smo svi znali da ga poseduje. 

Sada je rešio solunski derbi protiv Arisa golom u 91. minutu, a u Grčkoj redovno trese mreže. Dao je 10 golova u prvenstvu, dva u Ligi Evrope i po jedan u kupu i kvalifikacijama za Ligu šampiona. Tome je dodao devet asistencija i sada je na ceni.

Neki klubovi se već raspituju ali je sada ključno da Živković ne požuri, jer mu još jedna greška poput Benfike u karijeri ne treba.

ĐORĐE DESPOTOVIĆ – RUSI DAJU MILIONE!

Izvor: Profimedia

Zenit i CSKA su "zaratili" za potpis napadača koji je svoju karijeru gradio na teži način. Nije uspeo dva puta u Zvezdi, u inostranstvu je delovalo da nije igrač za velika dela, a onda je došao u Rusiju. 

U Orenburgu je igrao odlično, ali je ove sezone u dresu Rubina eksplodirao. Prvi je strelac tima i vodi ekipu ka plasmanu u Evropu, a osim toga mnogo doprinosi samoj igri na terenu.

Dao je dvocifren broj golova u vrlo jakoj ruskoj ligi i sada ga čeka jedna od dve mogućnosti. Ili će potpisati bogat višegodišnji ugovor sa Rubinom ili se seli u jednog od ruskih velikana.

Što se reprezentacije tiče još uvek nije debitovao i strpljivo čeka svoju šansu. Ipak, sa ovakvim napadom "orlova" možda je nažalost ni ne dočeka.

IVAN ILIĆ – POSLE PIKSIJA OPET NIŠLIJA U VERONI!

Izvor: Profimedia

Nismo ga mnogo gledali u Srbiji. Svega nekoliko nastupa u dresu Crvene zvezde i jedno vreme koje je proveo u Zemunu na pozajmici. 

Mančester siti je video njegov talenat i kupio ga zajedno sa bratom Lukom, a onda je krenuo da ih šalje na pozajmice kako bi stasali.

Ove sezone mlađi Ilić je hit u Italiji, igra redovno u Veroni i ključni je igrač trenera Jurića. Hrvatski stručnjak ga je više puta hvalio i isticao kako Ilić igra jako zrelo za svoje godine, a klub ima ogroman problem zbog ovakve sezone.

Mančester siti će tražiti veliko obeštećenje i pitanje je da li će Verona sebi moći da priušti ostanak sjajnog Nišlije. Prošli put kada su doveli Piksija nije išlo, ali ovo je sada pun pogodak.

UROŠ RAČIĆ – VREDELO JE ČEKATI!

Izvor: Profimedia/AFLO/Mutsu Kawamori

Valensija ga je kupila od Crvene zvezde i čekala. Otišao je na pozajmicu prvo u Tenerife pa u Famalikao, igrao je, kalio se i uspeo da se isprofiliše u igrača kakvog su čekali. 

Iako tim sa "Mestalje" ima jako slabu sezonu Račić je jedna od retkih pozitivnih tačaka u timu. Debitovao je i za nacionalni tim kod Dragana Stojkovića i možemo ga očekivati redovno na spisku.

Pominjalo se interesovanje velikih klubova poput Mančester junajteda, ali pitanje je koliko bi mu to sada bilo u interesu. Odlikuje ga sjajan šut, fizička snaga, ali je još uvek neiskusan i neizbrušen, a potrebni su mu minuti na terenu. U Valensiji ih ima i za sada je najbolje da tu i ostane.