MONDO intervju

SAVIĆEVIĆ NIJE VOLEO FUDBAL UJUTRU I SUBOTOM, A BIO JE GENIJE! Dika za MONDO o nezaboravnim danima sa Dejom u Zvezdi

Autor Mladen Šolak

Kapiten Zvezdine barijevske generacije, Stevan Dika Stojanović, u intervjuu za MONDO otkrio sjajne anegdote iz zlatnog doba crveno-belih. U glavnoj ulozi je Dejan Savićević.

Izvor: MN Press

Karijera i umeće legendarnog Dejana Savićevića (54) bili su toliko veliki da je decenijama ljubiteljima fudbala zabavno da čitaju o njemu i da se prisećaju njegovih bravura, golova, driblinga ali i navika van terena.

Originalni fudbalski "genije" dva puta je doticao najviše vrhove i to kao "prva violina" timova Crvene zvezde i Milana koji su postali šampioni Evrope.

A dobro je poznato da za sve to vreme nije baš voleo da trenira, niti da živi "spartanski". 

Savićevićev kapiten iz Crvene zvezde Stevan Dika Stojanović otkrio je u razgovoru sa kolumnistom MONDA Nebojšom Petrovićem ono što se i znalo - da Dejo nije bio oduševljen ranim ustajanjem ili fudbalom u zoru.

Sadašnji direktor Fudbalskog saveza Srbije setio se jedne anegdote sa popodnevnog treninga u najslavnijem periodu Zvezde.

Savićević, Antonijević i Pižon Petrović
Izvor: MN Press

"Tadašnji pomoćni trener Žota Antonijević je uglavnom sa Dejanom bio u dobrim odnosima. Dejo kakav je bio, nije voleo puno da trenira, pa smo uveče završili jedan trening, a Žota ga pita – jesi dobro?", setio se Dika.

"Dejo mu je odgovorio - 'Žota, šta će mi faliti?', a on mu je uzvratio samo sa 'Ništa, samo pitam'"

A onda se preko noći dogodio preokret.

"Onda je Dejo došao ujutru i rekao 'Što me nešto zateže, ko će ujutru da trenira...'. Deki je bio čudo", nasmejao se Stojanović.

Izvor: MN Press

Prema njegovom mišljenju, ključno za uspeh sa Savićevićem u timu bile su dve stvari - da ga neko dobro iznervira i da se meč ne igra subotom.

"Bilo ga je teško zaustaviti kada mu se igra. Samo ga treba iznervirati. Ima jedna anegdota, kada mu se nije igralo subotom, pa je pitao - gde se igra danas, pa nedeljom se igraju utakmice", nasmejao se Stojanović.

Intervju sa pričama o Savićevićevim danima u Zvezdi i o karijeri kapitena crveno-belih koji je podigao "ušati" trofej u Bariju čitaćete uskoro na MONDU.