NOVO SAOPŠTENJE

SKANDAL U SRPSKOM FUDBALU! KLUB OPTUŽUJE SUDIJE ZA NAMEŠTANJE: Kad se klubovi ne dogovore, tu su ONI - ispitajte sve!

Autor Nebojša Marković

Ne prestaje bura pred kraj sezone u domaćem fudbalu!

Izvor: MN Press

Ne prestaju da pljušte optužbe u srpskom fudbalu! Bliži se kraj sezone u Superligi, a i dalje nema naznaka koja dva kluba će poslednja da ispadnu u Prvu ligu Srbije.

Sada je Novi Pazar izdao novo saopštenje u kojem od Zajednice klubova Superlige i Prve lige traže da se analiziraju sve sudijske odluke iz prethodnog kola!

Iz FK Novi Pazar traže da se trajno iz fudbala odstrane svi oni koji su napravili greške u nameri da utiču na krajnji rezultat.

"Greške su sastavni deo fudbalske igre, ali samo su u Srbiji 'greške' postale sastavni deo najneregularnijeg prvenstva u istoriji našeg fudbala. Borimo se za opstanak u Super ligi na terenu, a za istinu i pravdu iznošenjem činjenica", saopštili su u novopazarskom superligašu.

Iz Novog Pazara navode da je fudbalska javnost mogla da se uveri u "novu blamažu u Superligi u režiji sudija, čijim se lopovlucima kroji prvenstvena tabela".

"Kad klubovi međusobno ne dogovaraju rezultate, onda se sudije potrude da svojim odlukama utiču na krajnje ishode i na stanje na tabeli. Zbog korektnosti i kolegijalnosti prema klubovima, nećemo reći o kojim se utakmicama radi, kao ni imena arbitara koji godinama bacaju ljagu na naš fudbal", dodali su Novopazarci.

"Srbija ima odlične fudbalske sudije, ali i one koji se i ne mogu zvati arbitrima, već egekutorima koji odrađuju posao za njihove nalogodavce. I svi to vide, i svi to znaju godinama unazad, ali se nikada ovako brutalno i degutantno nisu videle slabosti sudijske organizacije kao ove godine. Tražimo da se analiziraju sve sudijske odluke prethodnog fudbalskog kola i da se trajno ostrane iz fudbala svi oni koji su napravili kardinalne greške sa namerom da se utiče na krajnji rezultat."

"To vide svi i svi to znaju godinama unazad, ali ove sezone su najbrutalnije i krajnje degutantno pokazane slabosti naše sudijske organizacije", zaključili su u FK Novi Pazar.

Novopazarci se trenutno nalaze na 15. mestu Superlige na dva kola pre kraja sezone, a ta pozicija je poslednja koja vodi u niži rang.