Tu su!

SUPERLIGA SE VRATILA U SRCE ŠUMADIJE: Posle ŠEST godina lutanja, Radnički u eliti!

Autor Dušan Ninković

Poslednji meč u Superligi odigrali su u dresovima Crvene zvezde!

Izvor: MN Press

Fudbaleri kragujevačkog Radničkog sačekali su rezultate današnjih mečeva u Prvoj ligi Srbije, a kada su mečevi završeni - proslavili su ulazak u Superligu! Mogao je da ih ugrozi IMT, ali se to nije desilo!

Novobeogradski IMT poražen je na svom terenu od Železničara iz Pančeva (1:3) što je Šumadincima otvorilo vrata Superlige!

Dva kola pre kraja prvenstva, Radnički ima šest bodova više od trećeplasiranog Kabela i više ne postoje toretske šanse da tu prednost prokocka.

Ove sezone će iz Prve lige Srbije u Superligu ući dva tima, a za drugu poziciju takmiče se Kolubara, Kabel i IMT, s tim što je u najboljoj poziciji tim iz Lazarevca. Njima je potrebno da osvoje četiri boda u predstojeće dve runde, kako bi po prvi put zaigrali u eliti.

U neobičnoj sezoni srpskog fudbala, čak šest ekipa će ispasti iz Superlige, dok će Prvu ligu Srbije napustiti osam timova! U oba takmičenja borba za opstanak vodiće se do poslednjeg minuta.

Ekipa radničkog iz Kragujevca poslednji put igrala je u eliti tokom sezone 2014/15, kada je beležila veoma loše partije, ali je u dresovima Crvene zvezde pobedila svog domaćina u Beogradu. Od tada, tim je ispadao i u treću ligu, ali se sada vratio na veliku scenu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt