OPET 11. MAJ!

BIO JE BISER PARTIZANA, A SAD 2 GODINE ČEKAO NA GOL: Zlatni orlić ponovo pogađa, vreme je da eksplodira!

Autor Nebojša Marković

Prošlo je već više od pet godina kako je napustio Partizan, ali nije se naigrao fudbala od tada...

Izvor: MN Press

Napokon je dočekao! "Dete" Partizana ponovo trese mreže.

Ivan Šaponjić postigao je u utorak uveče prvi gol u španskoj Primeri i to u dresu Kadiza, tako prekinuvši dvogodišnji period bez postignutog gola.

Napadač Atletiko Madrida na pozajmici u Kadizu bio je strelac iz penala u 49. minutu, kada je preuzeo odgovornost i pogodio za 1:1.

To na kraju nije bilo dovoljno njegovom timu, jer je Osasuna ipak slavila 3:2, ali jeste bilo dovoljno za prekid predugog golgeterskog posta.

Naime, Ivan Šaponjić je postigao prvi gol posle tačno dve godine! On je prethodni pogodak postigao 11. maja 2019. godine u dresu Benfike B u meču Druge lige Portugala protiv B tima Gimaraeša, da bi sledeći gol bio ovaj protiv Osasune - 11. maja 2021. godine!

Ovaj 23-godišnji napadač ponikao u Partizanu je u leto 2019. iz Benfike B iznenađujuće prešao u Atletiko gde nije dobijao puno prilika.

I u Kadizu je do sada upisao tek nešto više od 300 minuta na terenu, ali je napokon uspeo da zatrese mrežu. Šaponjić je iz Partizana u Benfiku otišao još početkom 2016. godine, kada mu je bilo 18 godina, samo šest meseci nakon što je sa omladinskom reprezentacijom Srbije postao prvak sveta na Novom Zelandu.