Veliko slavlje

NIKOLIĆ POKORAVA RUSIJU, IGRAČI GA OBOŽAVAJU! Lokomotiva uzela kup, srpskog trenera bacali u vazduh!

Autor Pavle Knežević

A sledeće sezone - na titulu!

Izvor: Profimedia

Marko Nikolić nastavlja da ređa uspehe! Iako nije mogao ništa u Premijer ligi, sada je njegova Lokomotiva osvojila Kup Rusije!

Moskovljani su u finalu pobedili Krila Sovjetov 3:1. Nikolić je inače potpuni hit u Rusiji, pošto je u prethodna dva meseca uzastopno proglašavan najboljim trenerom u zemlji.

Ovo mu je peti trofej u karijeri: sa Partizanom je osvojio duplu krunu, što mu je najveći uspeh u karijeri, da bi u Fehervaru potom u dve sezone osvojio prvo prvenstvo, pa onda i kup.

Izvor: Profimedia

Lokomotiva je danas povela u 15. minutu, posle velike greške štopera tima iz Samare, koji je probao glavom da vrati loptu golmanom, ali je dodao samo Fransoi Kamanu, koji je sproveo loptu u mrežu.

Samo sedam minuta kasnije, međutim, Krila su pokazala da su zasluženo došla do finala, a lepu akciju završio je Vladislav Sarveli iz blizine.

Lokomotiva je u prvom poluvremenu bila opasnija, iako su posed i statistika bili na strani Krila.

Na početku drugog poluvremena Krila su napravila penal, a Fjodor Smolov je bio siguran. Bio je to trenutak koji je rešio meč, a tačku na sve je stavio Murilo Serkeira šest minuta pre kraja meča za konačnih 3:1.

Ovo je Lokomotivi 11. kup u istoriji, a prvi od kada je prošlog leta Nikolić preuzeo tim.