tuga

STRAŠNA TRAGEDIJA - UMRO BIVŠI TRENER ZVEZDE (50)! Trofejni stručnjak za dan izgubio bitku sa koronom!

Autor Pavle Knežević

U sredu je primljen u bolnicu

Izvor: MN Press

Bivši trener Crvene zvezde i sportski direktor Vojvodine Milan Kosanović preminuo je u bolnici samo dan nakon što je hospitalizovan, potvrđeno je MONDU.

Kosanović je posle početnih simptoma odbio komplikacije, a onda je u sredu hospitalizovan. Nepun dan kasnije, stigle su strašne vesti.

Kosanović je radio kao sportski direktor Vojvodine, a pre toga je bio deo stručnog štaba Vladana Milojevića, koji je podigao Crvenu zvezdu na ranije visine, vratio je u Ligu šampiona i osvojio dve titule.

U Vojvodini stvorio niz asova u omladinskoj školi, Sergeja Milinković Savića, Mijata Gaćinovića, učestvovao u osvajanju Mundijalita kao saradnik Veljka Paunovića.

Milan Kosanović sa U20 reprezentacijom Srbije slavi osvajanje Mundijalita.
Izvor: Profimedia

Kosanović je imao probleme sa dijabetesom i pridružene hronične bolesti.

Kada je preuzeo Vojvodinu, govorio je da će mu nedostajati teren.

"Na neki način će mi teško pasti. Biće mi čudno, sada ću skroz drugačije da posmatram fudbalske utakmice, neću biti vezan samo za teren", govorio je za MONDO Kosanović u januaru ove godine.

On je imao velike planove sa Vojvodinom i započeo je veliki posao. U svim klubovima u kojima je radio bio je poštovan, cenjen i omiljen, kao stručnjak i kao čovek.

Bio je opšte prepoznat kao jedan od najvećih fudbalskih stručnjaka u zemlji, a u svakoj svlačionici i svakom klubu je bio jedan od najomiljenijih ljudi, zbog svog karaktera, sjajnog smisla za humor i prijateljskog nastupa.

Bio je gost MONDA 2019, podsetite se kako je pričao i kakav je čovek bio Milan Kosanović: