Optimizam!

I PROTIV PARTIZANA SVE JE U NAŠIM RUKAMA: Bore se za opstanak i putuju u Humsku - po bodove!

Autor Dušan Ninković

Trener ekipa koja je trenutno 10. na tabeli ne želi da preti.

Izvor: MN Press

Partizan je obezbedio drugo mesto na tabeli, ali ne želi ni u takvim okolnostima da prosipa bodove. Pobede su važne, one grade timski duh, a poslednji meč u sezoni biće finale Kupa Srbije protiv najvećeg rivala.

I pored toga što je crno-beli tim favorit, gosti iz tržnog centra u Humsku dolaze po dobar rezultat. Opštinski derbi na Voždovcu ima daleko veći značaj za ''zmajeve''.

Svestan je toga i Predrag Rogan, čovek koji je seo na klupu Voždovca kako bi obezbedio opstanak u ligi ekipi. Zna da je teško protiv Stanojevićevog Partizana.

''Parni valjak! Kolega Stanojević je izvanredno posložio tim, igraju čvrst, agresivan i direktan fudbal. Kod kuće nisu izgubili ni bod i apsolutni su favorit'', počeo je izlaganje trener Voždovca.

Tim koji se bori za opstanak neće da preti, ali je spreman da se bori svih 90 minuta.

''S druge strane, mi nikome ne pretimo, ali je činjenica da smo izuzetno motivisani. U mom timu vlada sjajna atmosfera, stvorili smo pozitivan ambijent i možemo mnogo toga da pokažemo protiv Partizana. Utakmica se igra 90 minuta, spremni smo svih 90 minuta da se borimo. Sve je u našim rukama i imamo čemu da se nadamo. Uz maksimalan respekt prema protivniku, idemo sa ciljem da ostvarimo pozitivan rezultat'', rekao je Rogan.

Ekipa Voždovca trenutno ima 47 osvojenih bodova i nalazi se na 10. mestu tabele, ali joj to ne garantuje ništa. Novi Pazar, koji je u zoni ispadanja, ima samo dva boda manje od beogradskog tima, na dva kola do kraja šampionata.

Partizan je ove sezone već nadigrao Voždovac u prvenstvu (2:0) i kupu (4:0), a treći meč timova koje deli samo nekoliko kilometara odigraće se u subotu od 16 časova.