Uživo

ZVEZDINA ČETIRI GOLA ZA 35 MINUTA - IDU KA SVETSKOM REKORDU: Nova ''petarda'' Stankovićevog tima!

Ubedljiv trijumf Crvene zvezde u Bačkoj Palanci.

Izvor: MN Press

Ubedljiva pobeda u poslednjem kolu Superlige mogla bi Crvenoj zvezdi da donese obaranje dva rekorda. Jedan je u vlasništvu Seltika, po broju bodova u sezoni, a drugi u vlasništvu Partizana. Taj se odnosi na broj postignutih golova.

Ekipi Dejana Stankovića treba pobeda sa najmanje tri postignuta gola u 38. kolu Superlige, nakon što su u Bačkoj Palanci demolirali domaćina (0:5).

Tim Bačke, koji je davno ostao bez teoretskih šansi da opstane u elitnom rangu srpskog fubala mnogo bolji otpor pružio je u nastavku. Do tada, meč je već bio rešen, pošto su Pavkov, pa Gavrić sa dva gola i Petrović doneli ubedljivu prednost gostima iz Beograda. Pored strelaca, posebno raspoložen za igru bio je Gejlor Kanga, koji je tri puta asistirao saigračima!

Tempo meča u nastavku bio je daleko slabiji, što se videlo i po broju stvorenih prilika. Iako je Stanković uveo neke od svojih najboljih igrača, nije bilo potrebe da Crvena zvezda opasnije napada gol domaće ekipe.

Navijače crveno-belih, pored ubedljive pobede, može da raduje i povratak Aleksandra Kataija, koji je propustio nekoliko mečeva, a večeras u Bačkoj Palanci upisao svoj 100. nastup za Zvezdu!

Po partiji koju je prikazao, deluje da će biti spreman i za poslednje dve utakmice u sezoni, meč protiv Metalca u Beogradu, a zatim i i finale Kupa Srbije sa Partizanom.

Superliga, 37. kolo

petak

Radnik - TSC 0:3

Vojvodina - Spartak 1:1

Bačka - Crvena zvezda 0:5

subota

13:30 Inđija - Proleter

13:30 Javor - Čukarički

13:30 Metalac - Čukarički

13:30 Napredak - Mladost

13:30 Rad - Mačva

13:30 Zlatibor - Radnički

16:00 Radnički - Voždovac

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
19:53

Kraj!

Bez nadoknade u drugom delu meča, susret je završen. Crvena zvezda je golovima Pavkova, Gavrića (dva), Petrovića i Ivanića upisala trijumf.

19:49

GOOOOOOOOOOL - Ivanić, 0:5!

86. minut - Prvi pogodak u nastavku meča videli smo tek u finišu, kada se Mirko Ivanić prošetao kroz kazneni prostor. Dobio je loptu u pravom trenutku od Veljka Nikolića, bacio pogled ka golu i onda rutinski postigao pogodak.

19:44

Izmene!

Trostruka izmena i u Bačkoj.

Nikola Zindović menja Luku Ratkovića, umesto Danila Aleksića igraće Strahinja Proković., a mesto Nikole Njamculovića zauzima Nemanja Trifunović.

19:40

Katai!

78. minut - Pokušao je da lobuje Aleksandar Katai, bio bi to gol u njegovom stilu, ali lopta odlazi preko gola. Asistirao je Mirko Ivanić, a čini se da fudbaler iz Srbobrana nije pogodio jer je lopta malo lošije odskočila pre šuta.

19:36

Opasno!

74. minut - Falćineli, Katai, pa Falćineli, ali Crvena zvezda nije po peti put večeras zatresla mrežu rivala.

19:30

Japanac na terenu!

67. minut - Debitantski nastup za Rijoheji Mijazakija, momka koji je ove sezone deset puta bio u konkurenciji za tim, ali je tek sad dobio šansu da debituje.

19:26

Trostruka izmena Zvezde!

65. minut - Promenio je Dejan Stanković petoricu igrača, dvojicu na poluvremenu i još trojicu sada.

Na terenu su Milan Gajić, Mirko Ivanić i Dijego Falćineli, a susret je završen za Slavoljuba Srnića, Željka Gavrića i Milana Pavkova.

U timu Bačke Stefan Ilić je zamenio Miloša Zličića.

19:22

Katai!

60. minut - Ostaje 0:4, pošto je udarac jednog od najboljih igrača Crvene zvezde otišao pored stative. Bila je to brza akcija sa karakterističnim šutem, Aleksandar Katai gađao je dalji ugao nakog što je loptu sa levog boka uvukao u sredinu.

19:18

Šanse, šanse...

55. minut - Prvo Degenek fantastično uklizava ispred Mihailovića, kada je ofanzivac Bačke bio sam ispred gola, a zatim Pavkov pokušava na drugoj strani. Gavrić je predriblao golmana, Katai centrirao na peterac, a napadač crveno-belih dobro šutirao.

Ipak, udarac je zaustavio golman domaćih koji je stigao da se vrati na gol.

19:08

Izmene!

Na početku drugog dela igre, dvojica novih fudbalera. Aleksandar Katai i El Fardu Ben su u igri, a teren su napustili Gejlor Kanga i Aleksa Vukanović.

19:06

Odigrani mečevi!

Dve utakmice odigrane su u toku dana. Ekipa TSC-a savladala je Radnik u Surdulici vrlo ubedljivo (3:0), dok su Vojvodina i Spartak u Novom Sadu podelili bodove (1:1).

19:00

Poluvreme - 0:4!

Milan Pavkov, Željko Gavrić (x2) i Njegoš Petrović obeležili su prvi deo meča u Bačkoj Palanci.

Crveno-beli se nisu opustili i tokom 45 minuta pokazali su razliku između prvoplasiranog i poslednjeplasiranog tima na tabeli!

Pogledajte golove iz prvog dela igre:

0:1 - Bačka Crvena zvezda Pavkov
Izvor: YouTube/Arena sport TV

0:2 - Bačka Crvena zvezda Gavrić
Izvor: YouTube/Arena sport TV

0:3 - Bačka Crvena zvezda Petrović
Izvor: YouTube/Arena sport TV

0:4 - Bačka Crvena zvezda Gavrić
Izvor: YouTube/Arena sport TV

18:46

Prva pretnja Bačke!

40. minut - Iznervirao se Zoran Popović jer je Bačka prvi put šutirala u okvir njegovog gola. Lazar Mihailović probao je u kontri, ali je to bio lak posao za golmana crveno-belih.

18:43

GOOOOOOOOOOL - Gavrić, 0:4!

36. minut - Ponovo Željko Gavrić! Ponovo pas Gejlora Kange u prostor, ponovo ubacivanje brzonogog krilnog napadača i to je novi pogodak za Crvenu zvezdu.

Prvi deo meča u Bačkoj Palanci bio je lak posao za tim Dejana Stankovića!

18:39

GOOOOOOOOOL - Petrović, 0:3!

32. minut - Ali ne zadugo! Identična situacija kao i pre kornera, lopta na nešto više od 20 metara i Njegoš Petrović koji proba udarcem! Ovog puta je pogodio nekadašnji vezni igrač Rada, pa Crvena zvezda vodi 3:0 u Bačkoj Palanci.

18:37

Petrović!

30. minut - Odbijena lopta na nogu Njegoša Petrovića uvek je opasnost po tim koji treba da se odbrani. Vezni fudbaler je probao, a Milojević jedva izbacio loptu preko prečke. Ostaje 0:2!

18:34

Kakva šansa!

28. minut - Plesao je po levom boku Željko Gavrić, nadigrao Dejana Parađinu, ali nije uspeo da postigne gol. Seriju odličnih driblinga ''pokvario'' je udarcem pored gola.

18:32

GOOOOOOOOOL - Gavrić, 0:2!

25. minut - Druga asistencija za Gejlora Kangu na današnjem meču. Izgubio je Eskić loptu na centru terena, vezni fudbaler pokrenuo kontru i pravovremeno uposlio Željka Gavrića koji se ubacivao po levoj strani.

Mladom krilnom igraču nije bilo teško da matira golmana u situaciji jedan na jedan.

18:21

GOOOOOOOOOOL - Pavkov, 0:1!

15. minut - Napadač Crvene zvezde postiže pogodak glavom! Nemoćan je bio Aleksa Milojević na golu domaćeg tima, a centaršut Gelora Kange Milan Pavkov šalje u mrežu.

Praktično iz šrve prave šanse šampion stiže do prednosti.

18:15

Kiša!

10. minut - Nema većih uzbuđenja na meču, a u Bačkoj Palanci trenutno pada kiša, pa bi to moglo da utiče na ostatak meča koji se igra u okviru 37. kola Superlige.

18:06

Meč je počeo!

1. minut - Crvena zvezda ima prvi napad na susretu u Bačkoj Palanci.

18:05

Pogled iz vazduha

Ovako izgleda stadion Slavko Maletin Vava na kom će igrati Bačka i Crvena zvezda.

17:27

Rekordi!

Crvenu zvezdu će u poslednja dva kola zanimati pobede kako bi oborila jedan Seltikom i jedan Partizanov rekord.

Škotski tim će ''pasti'' ako Crvena zvezda osvoji još 6 bodova i time će srpski tim postati rekord u Evropi po broju bodova u jednoj sezoni. Da bi se oborio Partizanov rekord po broju pogodaka u jednom prvenstvu, potrebno je da ekipa Dejana Stankovića zatrese mrežu osam puta na naredna dva meča.

17:06

Rezervisti!

OFK Bačka

Pilipović, Živić, Rađen, Mijazaki, Ilić, Žakula, Trifunović, Proković, Zindović

Crvena zvezda

Borjan, Gajić, Ivanić, Bakajoko, Katai, Falćineli, Milunović, Ben, Krstović

17:04

SASTAVI!

OFK Bačka

Milojević - Parađina, Aleksić, Stojanović, Mijatović - Nedeljković, Eskić - Ratković, Mihailović, Njamculović - Zličić

Crvena zvezda

Popović - Srnić, Pankov, Degenek, Gobeljić - Kanga, Petrović - Gavrić, Nikolić, Vukanović - Pavkov

16:54

Službena lica!

Pravdu u Bačkoj Palanci deliće:

  • Glavni sudija: Marković Momčilo
  • Prvi pomoćnik: Stojanović Ivica
  • Drugi pomoćnik: Olajoš Nađ Matija
  • Četvrti sudija: Šegrt Jovan

FSS je za ovu utakmicu odredio i delegata - Tomić Dušana i kontrolora suđenja - Jeknić Mihaila.

16:48

Dobar dan!

Uživajte uz MONDO u tekstualnom prenosu utakmice OFK Bačka iz Bačke Palanke i Crvene zvezde, koji je u okviru 37. kola Superlige na programu od 18:05.

Ukratko

  • Crvena zvezda je obezbedila titulu
  • Bačka se seli u Prvu ligu Srbije
  • Jesenas je u Beogradu bilo 2:0
  • Golove su postigli Ivanić i Falćineli
učitaj još +