spektakl

3 PENALA, 2 CRVENA I AUTOGOL U DERBIJU ITALIJE - JUVE ŽIVI! Fantastičan meč i pobeda za nadu Stare dame

Autor Pavle Knežević

Kakav meč u finišu sezone!

Juventus je živ! U sjajnom "Derbiju Italije" torinski tim je pobedio novog šampiona Inter 3:2 u meču prepunom uzbuđenja.

Videli smo tri penala, dva crvena i autogol, a heroj trijumfa je svakako Huan Kvadrado sa dva gola. Kristijano Ronaldo se još jednim pogotkom učvrstio na prvom mestu liste strelaca.

Juventus je sada četvrti, sa bodom više od Napolija, koji ima meč manje i koji sutra ide u goste kod Dušana Vlahovića u Firencu.

Inter je trebalo da potvrdi dominaciju u ovom meču, simbolično da preuzme štafetu od devetostrukog uzastopnog šampiona, ali je pretrpeo prvi poraz posle pet i po meseci i 20 mečeva u Seriji A!

Inače, ne treba da vas zavaraju dva crvena iz naslova. Juventus je igrao bez Rodriga Bentankura od 55. minuta, dok je Marcelo Brozović drugi žuti dobio u nadoknadi vremena.

Ipak, Juventus je i sa desetoricom uspeo da savlada sve probleme i izjednačenje Intera. Kvadrado je ispao junak kada je u 88. minutu postigao svoj drugi gol i postavio konačni rezultat.

Juventus je poveo u 24. minutu, kada je Kristijano Ronaldo izveo penal, koji je Samir Handanović odbranio, ali je Portugalac naleteo na odbijenu loptu i zabio je u mrežu. Treba reći da se ovde sudija nije proslavio jer je tek posle intervencije iz VAR sobe dosudio jedanaesterac zbog obaranja Đorđa Kjelinija.

Samo desetak minuta kasnije, dosuđen je penal na drugoj strani. Matejs de Liht je potpuno bez potrebe zgazio Lautara Martineza u šesnaestercu, a Romelu Lukaku nije ostavio ni malo nade Vojćehu Šćešnom.

Ipak, Juve je na poluvreme otišao sa prednošću, prvim golom Kvadrada, koji je sa ivice šesnaesterca šutirao, a neko od odbrane je skrenuo loptu u mrežu.

A onda je u 55. minutu Bentankur dobio i drugi žuti karton, a Lautaro je samo 10 minuta kasnije "makazicama" pogodio mrežu, ali gol nije priznat. Kako god, delovalo je da će Inter preokrenuti.

Izjednačenje je došlo u 82. minutu, ali autogolom Kjelinija. Sudija je ovde ponovo vagao da li da svira faul, ali je na kraju, posle promene snimka, priznao gol za 2:2.

Odmah u sledećem napadu oboren je Kvadrado, koji je preuzeo odgovornost i postigao gol za konačni trijumf.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt