Kraj!

ZVEZDINA DECA PONOVO NAJBOLJA U SRBIJI - SAD LIGA ŠAMPIONA: Partizan kiksnuo i odlučio prvaka!

Autor Dušan Ninković

Omladinska selekcija crveno-belih po treći put uzastopno najbolja u prvenstvu.

Izvor: MN Press

Omladinci Partizana neočekivano su poraženi na domaćem terenu od vršnjaka iz Bačke Topole, a zbog gubitka ta tri boda nemaju šansu da stignu najvećeg rivala. Omladinska selekcija Crvene zvezde je, po uzoru na starije kolege, stigla do titule šampiona Srbije!

Uslugu crveno-belima su učinili mladi fudbaleri TSC-a, ali je Crvena zvezda i pored tog meča držala situaciju pod kontrolom. do kraja šampionata ostalo je još dva kola, a crveno-beli trenutno imaju sedam bodova više od Partizana.

Mladi fudbaleri Crvene zvezde tako su stekli pravo igranja u Ligi šampiona, koje su imali i ove sezone, ali takmičenje nije održano. Zbog problema sa korona virusom širom kontinenta, UEFA je odlučila da obustavi odigravanje omladinske Lige šampiona.

Šansu da se dokažu na međunarodnoj sceni mladići u crveno-belim dresovima izborili su ponovo kroz domaće prvenstvo.

Pitanje je, naravno, ko će od njih igrati to takmičenje, jer je Crvena zvezda poznata po podmlađivanju ekipe i slanju najboljih igrača u Grafičar, na prvoligaško kaljenje. Takva praksa pokazuje da klubu sa stadiona Rajko Mitić nisu prioritet rezultati već stvaranje igrača za prvi tim u budućnosti.

Poslednjih nekoliko sezona pokazuju da je Crvena zvezda uspela da objedini te dve stvari, pošto je ovo treća titula u nizu za omladince.