Borba!

SRBI NAPRAVILI PAKAO JUVENTUSU: Vlahoviću poništen gol, Milenković napravio penal!

Autori Nebojša Šatara Dušan Ninković

Izuzetno važnu pobedu u trci za plasman u Ligu šampiona zabeležili su fudbaleri Napolija na teškom gostovanju u Firenci.

Napoli je izdržao pritisak posle pobede Juventusa nad Interom (3:2) i stigao na korak od plasmana u Ligu šampiona!

Do pobede u Firenci stiglo se teže nego što je planirano, ali je i ovog gostovanje sada u arhivi, Napoli sigurno korača ka mestu među četiri najbolja tima.

FIORENTINA - NAPOLI 0:2 (0:0)

Tim Đenara Gatuza preskočio je Juve na željenoj četvrtoj poziciji na tabeli Serije A, a za overu plasmana u evropsku elitu, biće mu potrebna pobjeda nad Veronom u poslednjem kolu.

Na stadionu "Artemio Franki", golovi odluke pali su najpre iz sumnjivog jedanaesterca koji je skrivio reprezentativac Srbije Nikola Milenković, a potom i srećnog pogotka Pjotra Zjelinskog, čiji je šut pogodio defanzivca "Viola", a lopta promenila smer i odsela u mreži .

Kod penala u 53. minutu, arbitar Rozario Abiso je najpre samo odmahnuo rukom posle starta Srbina nad Amirom Rahmanijem, ali je na poziv iz VAR sobe ponovo pregledao snimak i pokazao na "belu tačku" uz burne proteste "ljubičastih".

Epilog cele priče je bio i crveni karton Bartolomeju Dragovskom, koji je bio na klupi Fiorentine, a odgovornost je preuzeo Lorenco Insinje.

Kapiten Napolija slabo je šutirao sa "kreča", golman Pijetro Teraćano je pročitao njegov udarac, ali se lopta odbila Insinjeu, koji je potom plasirao u mrežu - 0:1.

Bio je to 19. pogodak prvog strelca gostiju sa stadiona "Dijego Maradona", koji je u nedelju bio ubedljivo najopasniji u gostujućem taboru - u prvom poluvremenu je iz slobodnog udarca pogodio prečku, a u drugom i stativu, što su bile najbolje šanse Napolitanaca.

A potom je i asistirao Pjotru Zjelinskom u 67. minutu kada je Poljak šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta je pogodila defanzivca domaćih, promenila smer i odsela iza leđa golmana Teraćana - 0:2.

Nekoliko dobrih prilike za pogotke imali su i domaći, čak je na samom početku srpski centarfor Dušan Vlahović pogodio mrežu Aleksa Mereta, ali je gol opravdano poništen zbog ofsajda.

Ipak, nisu uspeli da izbegnu 16. poraz u sezoni, ali su primarni cilj - opstanak u ligi ostvarili.

Napolitanci u poslednjem kolu dočekuju Veronu, koja takođe nema nikakav imperativ, dok će Juventus gostovati u Bolonji i nadati se večerašnjem kiksu Milana na "San Siru" protiv Kaljarija.

U poslednjem kolu, "rosoneri" će gostovati rasterećenoj Atalanti, koja je u subotu osigurala plasman u evropsku elitu.

SERIJA A, 37. kolo

Fiorentina - Napoli 0:2 (0:0)
/Insinje 55, Zjelinski 67/

Benevento - Krotone (15.00)
Udineze - Sampdoria
Parma - Sasuolo (18.00)
Milan - Kaljari (20.45)

Subota
Đenova - Atalanta 3:4 (0:3)
/Šomurodov 48, 84, Pandev 67 - Zapata 9, Malinovski 26, Gosens 44, Pašalić 51/

Specija - Torino 4:1 (2:0)
/Saponara 19, Nzola 41 pen, 74, Erlić 84 - Beloti 54 pen/

Juventus - Inter 3:2 (2:1)
/Ronaldo 24, Kvadrado 45+3, 88 - Lukaku 35 pen, Kjelini 83 autogol/

Roma - Lacio 2:0 (1:0)
/Mktarijan 42, Pedro 78/

Ponedeljak
Verona - Bolonja (20.45)

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

(mondo.ba)

Tagovi