Pobednici!

NAJMLAĐI TIM, A ŠAMPIONI! ZVEZDA IMA BUDUĆNOST: Sada je sve na Stankoviću, Terziću i Mrkeli!

Autor Nikola Lalović

Sjajna generacija stasava u crveno-belom!

Izvor: MN Press

Otkako je uvedeno pravilo "bonus igrača" u Superligu rad sa omladinskim selekcijama je postao nikada bitniji u domaćim klubovima. 

Crvena zvezda nema o čemu da brine, s obzirom da njene mlađe selekcije dominiraju. Sada su pobedom u prošlom kolu dva kola pre kraja osvojili treću uzastopnu titulu. 

Imaju sedam bodova više od Partizana na dva kola pre kraja, a sada se povodom uspeha mladića u crveno-belom oglasio i direktor omladinske škole crveno-belih Dragan Mladenović. 

"Borili smo se tokom čitave sezone. Prioritet nam nije bilo osvajanje šampionske titule, već razvoj igrača. Mogu da kažem da smo u tome u potpunosti uspeli i da su najbolja deca u Crvenoj zvezdi. Rezultat je došao kao posledica rada u prethodnih 3-5 godina. Bilo je dosta debitanata, četiri igrača koja su 2005.godište, kao i nekolicina njih 2004. Iako su najmlađi u prvenstvu, pokazali su karakter i kvalitet", naglasio je Mladenović.

Crveno-beli su bili najmlađa ekipa u prvenstvu, a ne samo da su osvojili titulu već su imali najviše datih i najmanje primljenih golova u dosadašnjem delu šampionata. 

Mladenović za sada nije hteo da priča o budućnosti momaka koji su uzeli pehar, ali je sasvim sigurno da će veliki deo njih već naredne godine igrati seniorski fudbal. 

"Što se tiče njihove budućnosti u prvom timu, to je pitanje za ljude koji vode klub, pre svih sportskog direktora Mrkelu, trenera Stankovića i direktora Terzića. Moj, kao i zadatak svih ljudi koji rade u Omladinskoj školi je sprovođenje programa koji smo zacrtali. Radimo ono što je do nas, a ono što mogu sa sigurnošću da kažem je da Crvena zvezda ima ozbiljnu budućnost", zaključio je Mladenović.