MOGU LI TO?

PARTIZAN NAPADA "KLUB 100" PRVI PUT U 21. VEKU: Stanoje oborio rekord, u Lučanima goleada može sve da ZAOKRUŽI!

Autor Nebojša Marković

Crno-beli u poslednjem kolu domaćeg prvenstva hoće da urade nešto što već više dve decenije čekaju.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Partizana za tačno sedam dana će igrati finale Kupa Srbije protiv Crvene zvezde. Biće to prilika da se ova sezona završi sa trofejom u vitrinama i spreči "večiti" rival da stigne do duple krune.

Ali pre toga, i Partizan će u domaćem prvenstvu pokušati da ispiše klupsku istoriju. Iako su ostali na 10 bodova iza Zvezde, i oni mogu da urade nešto što jako dugo nisu.

Partizan će u utorak na gostovanju protiv Mladosti u Lučanima (početak 18.05) pokušati da stigne do 100 golova u Superligi ove sezone!

Crno-beli u meč 38. kola ulaze sa 95 bodova i "stotka" je u tom pogledu nedostižna, ali sa 95 golova - to je ipak ostvarivo.

Neće biti uopšte lako, ali tim Aleksandra Stanojevića biće u prilici da prvi put u 21. veku postigne 100 ili više golova u jednoj ligaškoj sezoni.

Partizan je u tome uspeo u sezoni 1999/2000 kada su i postavili još uvek aktivni rekord domaćih šampionata sa 111 golova. Simbolično ili ne, ni tada Partizan nije bio šampion, već je gledao Zvezdi u leđa.

NAJVIŠE GOLOVA PARTIZANA U 21. VEKU

Izvor: MN Press

Partizan je već do sada uspeo da postavi klupski rekord u 21. veku po broju postignutih golova u domaćem prvenstvu. Za sada su na 95, što je za jedan više od dosadašnjeg rekorda.

Taj rekord ostvarili su u sezoni 2000/01, prvoj sezoni koja je makar delimično pripadala 21. veku - kada su postigli 94 gola na 34 meča, ali ni tada nisu mogli dalje od pozicije vicešampiona

Od tada, crno-beli su uspevali da dobace do 88 i 85 u dva naredne sezone kao i do 81 u sezoni 2004/05, ali nikada više od toga.

KO JE POSTIZAO PARTIZANOVE GOLOVE?

Izvor: MN Press/Marko Metlaš

Partizan je postigao 95 golova na 37 mečeva, što je 2.57 golova po meču u proseku. A evo i kako su ti golovi bili postizani:

  • 18 - Takuma Asano
  • 12 - Bibars Natho
  • 11 - Lazar Marković
  • 9 - Filip Holender
  • 6 - Umar Sadik
  • 5 - Sejduba Suma, Nemanja Jović
  • 4 - Filip Stevanović, Miloš Jojić, Igor Vujačić, Aleksandar Šćekić, autogolovi
  • 2 - Slobodan Urošević
  • 1 - Saša Zdjelar, Nikola Štulić, Ivan Obradović, Nikola Čolić, Žan-Kristof Bajbek, Svetozar Marković, Lazar Pavlović