Pirlo je uspeo!

JUVENTUS IMA KOŠMARNU SEZONU I OSVOJEN TROFEJ: Atalanta čekala 58 godina - moraće još!

Autori Goran Arbutina Dušan Ninković

Ekipa Đanpjera Gasperinija drugi put u poslednje tri godine poražena u finalu.

Prvi put ove sezone Juventus je savladao Atalantu, ali to mu je bilo dovoljno za trofej!

"Stara dama" pobedila je ''Boginju provincije'' 2:1 u finalu Kupa Italije i 14. put u istoriji podigla pehar ovog takmičenja.

Finale odigrano u Ređo Emiliji osim po ishodu, bilo je umnogome drugačije od njihovih prethodnih duela, jer se igralo pred publikom. Serija A igra se iza zatvorenih vrata, ali su italijanske vlasti za finale Kupa Italije dozvolili prisustvo 4.300 gledalaca, pa čak i pomerili policijski čas zbog njega.

Svaki od timova imao je po 600 navijača, a tifozi Juventusa na stadionu Mapei bili su pravi srećnici, jer su osim što su izvučeni žrebom za ulaznice, gledali trijumf svoje ekipe i dva lepa pogotka fudbalera u crno-belom.

Prvi od njih postigao je Dejan Kuluševski odličnim udarcem u suprotni ugao posle dodavanja Mekenija.


Ruslan Malinoski uspeo je golom četiri minute pre odlaska na odmor da vrati nadu Atalanti da može do trofeja posle 58 godina, ali je Juventus ponovo stigao do vođstva.

Federiko Kjeza, momak koji je napustio Fiorentinu prošlog leta i otišao u Juventus zbog trofeja, pogodio je posle lepe akcije za 2:1 i drugi trofej ove sezone, nakon trijumfa u Superkupu Italije.

Doduše, verovatno bi mu bilo draže da se radi o „skudetu“ ili Ligi šampiona, ali je trofej Kupa Italije bar nekakva uteha za razočaravajuću sezonu "Stare dame". Zbog tih slabijih rezultata često su se pominjali smena trenera, odlazak prve zvezde tima i slični rezovi...