Kraj!

OSVOJIO SKORO SVE ŠTO POSTOJI - DOSTA JE: Povrede su uništile impresivnu karijeru, Nemac odlazi u penziju!

Autori Goran Arbutina Dušan Ninković

Bivši nemački reprezentativac zahvalio se svim klubovima za koje je igrao.

Jedna fantastična fudbalska karijera završava se na kraju sezone.

Sami Kedira (34), fudbaler Herte koji je osvojio skoro sve što se osvojiti može sa nekoliko klubova i reprezentacijom Nemačke saopštio je da na kraju sezone završava karijeru.

Možda će vas zanimati

U svojoj oproštajnoj poruci zahvalio se svim klubovima, saigračima, trenerima i navijačima.

"Nakon meča u subotu vreme je da kažem zbogom. Ponosan sam što sam imao šansu da doživim sve one posebne trenutke sa vama. Hvala svim navijačima, saigračima, trenerima i naravno mojoj porodici i prijateljima", napisao je Kedira.

Iako epizoda u Herti nije bila preterano uspešna, s obzirom da je od februara kada je stigao u Berlin odigrao svega osam utakmica, Kedira je imao fantastičnu karijeru u kojoj je osvojio pregršt trofeja u najvažnijim takmičenjima.

Šampionske titule osvajao je u Bundesligi, Primeri i Seriji A sa Štutgartom, Real Madridom i Juventusom, osvajao je kupove Italije i Španije, Ligu šampiona i FIFA Svetsko klupsko prvenstvo, kao i Svetsko prvenstvo sa reprezentacijom Nemačke.

Impresivnu karijeru obeležile su i povrede, koje su ga sprečile da u fudbalu uradi još više. Neke od najboljih igračkih godina proveo je van terena, zbog operacija i oporavaka koji su usledili.

Tagovi