Fudbal

STANKOVIĆ OTKRIO DETALJE UGOVORA, POSTOJI KLAUZULA! Imam je i nije ništa strašno, ne verujem da će IKAD biti aktivirana

Autor Mladen Šolak

Zvezdin trener govorio i o pozivima drugih klubova. "Uvek je korektno saslušati nekoga, ali nijednog trenutka nisam bio u iskušenju"

Izvor: YouTube/screenshot/K1 televizija

Dejan Stanković podigao je prošle večeri šampionski pehar sa Zvezdom, a u danima pre tog uspeha zvanično je produžio saradnju sa crveno-belima.

Šef stručnog štaba gostovao je u četvrtak na televiziji "K1" i otkrio detalje novog ugovora, o kojem se pisalo prethodnih dana. Između ostalog, otkrio je da postoji "izlazna" klauzula, prema kojoj će moći da ode ako bude aktivirana, mada je objasnio da su male šanse da se to dogodi.

"Mediji sigurno ne znaju sve detalje. Ima izlazne klauzule, ali nije to ništa strašno. Pričajući sa klubom, ne znam da li je neko imao izlaznu klauzulu, ali ja je imam. Ne verujem da će ona ikad biti aktivirana", rekao je Stanković u jutarnjem programu.

Prethodnih nedelja, i u Srbiji i u Italiji pisano je o njegovim pregovorima sa predsednikom Sampdorije Masimom Fererom.

Stanković nije hteo da otkrije sa kim je sve razgovarao, ali je potvrdio da jeste saslušao ponudu, iako nije pomišljao na odlazak. Na pitanje da li je tačno sve što se pisalo, odgovorio je ...

"Jeste tačno, ali nije to jedino. Ne bi me ništa odvojilo od Zvezde. Nema tih para za koje bih ostao da nema projekta, vere, razvoja, uspeha, kao što nema novca koji bi me odveo iz Zvezde da sve to napustim. Hladne glave idem dalje", rekao je Stanković i našalio se o finansijskim detaljima ugovora.

"Našalio sam se posle konferencije da se niko ne brine, neće me novac pokvariti kao što me nije pokvario ni do sada".

"Kada se neko interesuje za tebe, to može da bude čast i klubu i tebi, jer je neko primetio, video i zainteresovao se za tu selekciju igrača, za sve što smo uradili. Uvek je korektno saslušati nekoga, ali nisam nijednog trenutka bio u razmišljanju da li ću da ostanem ili idem", objasnio je Stanković.

"Fale mi deca, Ana sada putuje"

"Ja sam Zvezdino dete, ona ne može da ti bude druga ili treća, već samo prva opcija. Kada sam prihvatio poziv od kluba dogovorili smo se u dva minuta. Svestan sam bio žrtve, razdvojenosti od familije pogotovo u vreme korone, bili su teški i nemogući putevi da se viđamo. Fale mi deca, imaju 21, 19 i 16 godina, Ana je sada ta koja putuje. Zvezda je izazov, oni sve podržavaju, zajedno su u stresu sa mnom. Imam energiju, pogotovo imam osmeh, dok sam srećan i zadovoljan daću sve od sebe. Da li je to godinu, dve, tri, pet to je konstantno dokazivanje svakog dana", rekao je Stanković.

Zvezdin trener naglasio je da je spreman da ostane još 10 godina u Zvezdi iako ugovor traje do 2024. i poručio da je boravak na "Marakani" za njega veliki izazov i ponos.Takođe, govorio je i o prelaznom roku i iako nije otkrivao konkretna imena, potvrdio je da je praktično dogovoren dolazak jednog igrača.

"Jedan, za sada", rekao je on.

Šef struke šampiona Srbije govorio je i o željama u prelaznom roku.

"Razmišljam kao i klub, u skladu sa mogućnostima kreiramo i želje. Ima tu momaka koji treba da produže ugovor, da vidimo šta će biti s njima, da li će ostati ili neće".

Niz igrača dovodi se u vezu sa Zvezdom, a Stanković poručuje da je sada prioritet priprema za finale Kupa u sredu, ali da se paralelno sa tim razmišlja i o prelaznom roku.

"Imena koja se pominju su sve vrhunski igrači, vrhunski momci koje sve lično poznajem. To su sve momci koji imaju zavidne karijere, napravili su zavidne rezultate, treba videti da li neko od njih želi da dođe u Zvezdu, pa onda da pričamo o finansijskim stvarima. Imamo završetak Kupa, tek će se raditi o tome, ali moraćemo da budemo brzi i efikasni".

Čime bi bio zadovoljan do 2024?

"Zadovoljan bih bio kada bi Zvezda svake godine igrala grupnu fazu evropskog takmičenja i kada bi uzela tri titule do 2024. Navikao sam da igram pod pritiskom i da sebi zadajem visoke ciljeve. Moraš da imaš motiv, bez motiva sve pada u vodu".