Jasnije je!

LAZETIĆ O IZJAVI "DA ZVEZDA GUBI BODOVE": NIJE normalno da izgubiš 6 poena - svi da se zapitamo i da ne bude tako!

Autor Dušan Ninković

Čovek koji je izgradio ekipu Metalca, povratnika u elitu, sada poziva na oprez.

Izvor: MN Press

Dva brza gola Crvene zvezde, a Gajić i Ben su mrežu tresli u prvih pet minuta, ''sasekli'' su krila Metalcu. Nije uspeo tim iz Gornjeg Milanovca da pruži jači otpor domaćinu, pa čak ni da podseti na sebe iz jesenjeg dela, kada je šampion u gostima samo jednom tresao mrežu.

Crvena zvezda je oborila rekord po broju postignutih pogodaka u jednoj sezoni, kao i brojne druge. Goleada protiv Metalca (5:1) to joj je omogućila.

Izrazita dominacija crveno-belih, međutim, uveliko je tema diskusije koliko takva superiornost jednog kluba u odnosu na ostale može biti negativna ili afirmativna po domaći fudbal. Za Lazetića je ova razlika neka vrsta još jednog signala za zabrinutost. Naime, uz čestitke na pobedi nakon meča, on je u svojoj izjavi Zvezdi ''od srca poželeo da dobije jaču konkurenciju i da gubi više bodova u idućim sezonama''.

Takav stav, Lazetić danas kratko obrazlaže:

''Želim da bude zanimljivije prvenstvo, da drugi klubovi budu bolji. Za mene nije normalno da izgubiš samo šest bodova u sezoni i trebalo bi svi da se zapitamo šta u našem fudbalu moramo da uradimo kako ne bi bilo tako'', ističe mladi trener.

Pljuštala je kiša, pa i golovi na Marakani u poslednjoj utakmici prvenstva za dva kluba, ali to nije umanjilo raspoloženje i razlog za slavlje u taboru Milanovčana zbog ranije potvrđenog statusa i ukupnog rezutatskog uspeha Metalca.

''U odnosu na okolnosti, kad se sve izmeri, od budžeta do toga da smo ekipa koja je tek ušla u ligu, možemo da budemo ponosni kako smo predstavljali klub i svako sebe pojedinačno. Po broju bodova zvanično, ali i po mnogo drugih parametara, ovo jeste najuspešnija sezona Metalca i zato ponavljam da su za mene naši igrači šampioni'', dodaje Žarko Lazetić.

Metalac ide na odmor sa 52 boda, tačno na polovini tabele - desetom mestu, gde se najčešće i zadržavao tokom ovog prvenstva. Biće to drugi put u istoriji kluba da minimum dve sezone uzastopno igraju u eliti.