Ispovest

NAJEŽIM SE KAD POMISLIM NA TO! Falko pričao o Zvezdi, Italijanima otkrio - Dekijev poziv je promenio sve!

Autor Nikola Lalović

Ofanzivni vezista iz Italije imao je samo reči hvale o klubu u kome se nada da će ostvariti svoje snove!

Izvor: MN Press

Filipo Pipo Falko došao je u Crvenu zvezdu kao veliko pojačanje, ali nažalost imao je na početku problema. 

Usporile su ga povrede i korona, a sada je u intervjuu za Goal.com pričao o svom dolasku u Srbiju, Crvenoj zvezdi, Dejanu Stankoviću, ali i o mogućem igranju u Ligi šampiona. 

"Naježim se samo kada pomislim na to. Znamo da moramo da prođemo kroz kvalifikacije, ali verujemo u tom. To bi za nas bilo ostvarenje sna", rekao je Falko, koji je istakao da je ponosan što je posle svega što je prošao u karijeri stigao na "Marakanu". 

"Veoma sam ponosan na to što sam došao u najbolji klub u Srbiji, žrtovvao sam se da bi stigao ovde. Ne sporim da je bilo teških momenata, čak sam nekada mislio i da ću odustati, ali ovo je nagrada što sam istrajao", dodao je on. 

Odmah se Italijan sjajno uklopio i sada želi ono što klub nije uradio već 15 godina. Duplu krunu!

"Došao sam ovde u januaru i odmah sam se osetio sjajno. Grad je prelep, a navijači su sjajni. Uzeli smo prvenstvo i dobro igrali u Ligi Evrope, sada imamo šansu za duplu krunu, što se klubu nije desilo već 15 godina."

Došao je u Crvenu zvezdu iz Lećea, a njegova odluka je bila definitivna posle jednog poziva Dejana Stankovića.

"Bilo je i drugih ponuda, tražili su me Parma i Sasuolo, ali su hteli pozajmicu. Srbi su bili sigurni u mene, razgovarao sam sa Dejanom Stankovićem i to mi je odagnalo sve sumnje. On mi je objasnio kakav je projekat, kako želi da igra i zašto me želi. Mnogo mi pomaže to što se oslanja na tehničare. Za mene je to bitno, hoću da imam loptu u nogama i da se zabavljam. Ako nije tako ne mogu da dam sve od sebe", isprilao je Falko, koji je siguran da će njegov sadašnji trener napraviti veliku karijeru!

"Rastao je uz Murinja i mnogo me podseća na njega. Velika karijera je pred njim, ubeđen sam", smatra Italijan. 

On se prisetio i mečeva sa Milanom u Ligi Evrope. 

"Igrali smo ravnopravno sa Milanom, možda smo i zaslužili da prođemo. Na San Siru sam doživeo najuzbudljiviji momenat u karijeri do sada. Iako sa igračem manje imali smo šansu da prođemo, ali stvari nisu prošle onako kako smo se nadali nažalost", naglasio je Falko. 

Na kraju su ga zamolili da skautira ovaj tim crveno-belih, a on je odmah pohvalio tri saigrača.

"Za mene je Katai sjajan. Nije među mlađima, ali ima iskustva i igrao je u Španiji i MLS-u. Tu su i Nikolić i Petrović, dvojica vezista koji su '99 godište i imaju sjajnu budućnost ispred sebe", smatra Falko.