Krivi su Rusi?

NAJLEPŠU ŽENU ENGLESKOG FUDBALA NAPALI RUSKI HAKERI: Problemi za direktorku - krađa teška 15 miliona funti?! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Direktorka kluba i njen suprug su bili na udaru.

Izvor: Instagram/carolyn_radford/printscreen

Džon (55) i Kerolin (38) Redford poznati su par engleskog fudbala. Oni već godinama upravljan Mensfild taunom, koji se takmiči u četvrtom rangu.

Po pisanju engleskih medija, ruski hakeri su nišanili njihovu kompaniju koja se bavi osiguranjem, a ukupna šteta napada mogla je da bude čak 15 miliona funti. Toliko su, po izjavi jednog zaposlenog, hakeri tražili nakon što su napali firmu koja zapošljava čak 440 ljudi.

Ove navode demantovala je firma, tvrdeći da još nije stigao nikakav zahtev. Prve informacije biće dostupne javnosti nakon što forenzičari iz IT sektora izvrše uvid u sumnjiva dešavanja. Za sada se zna da ova kompanija nastavlja da radi bez ikakvih problema.

Firma ''One Call Insurance'' iz godine u godinu beleži sve bolje poslovne rezultate, a 2019. godine je prihodovala 54 miliona funti.

Nakon što se u javnosti pojavilo da je kompanija napadnuta preko interneta, oglasili su se kratkim saopštenjem u kom uveravaju klijente da je sve u redu. Ipak, nisu mogli da odgovore da li su lični podaci njihovih korisnika ukradeni u ovoj akciji.

Bračni par Redford venčao se davne 2011. godine, nekoliko nedelja nakon što je Džon jednu od ključnih uloga u fudbalskom klubu poverio Kerolin. Ona je i fudbalskom svetu veoma uspešna, pošto Mensfild već godinama igra četvrti rang engleskog fudbala, a Kerolin važi i za jednu od najlepših žena evropskog fudbala.

Tagovi