NE DIRAJTE MUNDIJAL!

SRAMOTA! UNIŠTIĆETE NAM SAV FUDBAL ZBOG NOVCA: FIFA sprema revoluciju, hoće Svetsko prvenstvo na 2 godine!

Autor Nebojša Marković

I dok su u košarci shvatili da pojedina prvenstva dobijaju na značaju kada se umesto na dve igraju na svake četiri godine, u fudbalu sada planiraju da idu u suprotnom smeru...

Izvor: MN Press

Neverovatno je kakva se era u svetskom fudbalu priprema! Nakon naizgled propale ideje o Superligi Evrope, sve ukazuje da je to bila samo prividna pobeda zaljubljenika u fudbal.

Takmičenja je sve više, Liga šampiona će biti proširena na 36 timova zarad najbogatijih, FIFA sprema Svetsko klupsko prvenstvo sa 24 tima, dok će Svetsko prvenstvo sa 32 biti prošireno na 48 selekcija. Ali to nije sve.

FIFA sada planira da se Mundijali održavaju na svake dve godine!

Tačnije, FIFA je naručila sprovođenje studije izvodljivosti takvog poduhvata, da bi prvo utvrdila da li je finansijski isplativo da se Svetsko prvenstvo umesto na svake četiri igra na svake dve godine!

Svetski mediji prenose da je inicijativa stigla iz "velike fudbalske sile" Saudijske Arabije, čim FIFA razmatra da li im je nešto finansijski korisno, računajte da će to biti naredni cilj čim se utvrdi da jeste korisno.

Neverovatno je i to da su se čak 166 članice FIFA pozitivno izrazile o tome da treba ispitati sve, dok su samo 22 bile protiv. Ukoliko bi nekada u budućnosti pohlepna FIFA utvrdila da treba igrati Mundijale na svake dve godine, onda bi to uticalo na čitav svetski fudbal, uključujući tu i Evropsko prvenstvo u organizaciji UEFA.

"Vreme je da razmotrimo kako je ustrojena globalna igra i razmotrimo šta je najbolje za budućnost našeg sporta", osetio se pozvanim predsednik FS Saudijske Arabije Jaser Al Misehal da forsira svoje revolucionarne ideje.

"Trebalo bi da razmislimo da li je četvorogodišnji ciklus optimalan za fudbal sa takmičarske i komercijalne perspektive u smislu ukupnog fudbalskog razvoja", poručio je Al Misehal.

"Komercijalno" je ključna reč u čitavoj priči, dok Svetsko prvenstvo preti da u narednim godinama i decenijama izgubi svoju draž...