Odlučeno je

ZVEZDA ČULA SJAJNU VEST IZ ENGLESKE! Odluka pala u POSLEDNJEM minutu - ovo će obradovati crveno-bele

Autor Mladen Šolak

Spektakularni kraj Premijer lige na radost Crvene zvezde.

Izvor: MN Press

Zvanično je!

Crvena zvezda počeće kvalifikacije za Ligu šampiona od drugog kola, što znači da će u evropsku sezonu krenuti 20. ili 21. jula i da će preskočiti prvu fazu.

To joj je obezbedila dramatična pobeda Totenhema protiv Lestera, čim je Čelsi direktno izborio plasman u Ligu šampiona, a ujedno i pomogao crveno-belima.

S obzirom na evropske uspehe iz prethodnih sezona, tim Dejana Stankovića tako će biti povlašćen u toj fazi sa koeficijentom 32.500.

Izvor: Profimedia

Kako sada stoje stvari, srpskom šampionu bi rivali mogli da budu Škendija (Makedonija), Slovan Bratislava (Slovačka), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Žalgiris (Litvanija), Flora (Estonija), Budućnost (Crna Gora), Kairat (Kazahstan), Linkoln (Gibraltar), Omonija (Kipar) i Riga (Letonija).

Ako uspešno preskoči tu rundu, Zvezda je za sada među nosiocima i u trećoj fazi, gde su joj trenutno potencijalni rivali Ludogorec (Bugarska), Malme (Švedska), Kluž (Rumunija), Legija (Poljska), Šerif (Moldavija), Ferencvaroš (Mađarska).

Na početku kvalifikacija Zvezda neće biti među projektovanim nosiocima u poslednjoj fazi kvalifikacija, plej-ofu. U grupi nosioca, a ujedno i mogućih rivala crveno-belih, sada su Red Bul Salcburg (Austrija), Dinamo Zagreb (Hrvatska), Slavija Prag (Češka), Olimpijakos (Grčka).

Crvena zvezda će završiti sezonu u utorak, utakmicom protiv Partizana u finalu Kupa Srbije, a onda će imati odmor do 24. juna, za kada je Stanković najavio početak priprema za takmičarsku 2021/22.

Do prve evropske utakmice, crveno-beli imaće praktično mesec dana za rad.