Uspelo!

ŠOKANTNO VEČE U ITALIJI! JUVENTUS STIGAO DO LIGE ŠAMPIONA: Razbili Mihinu Bolonju i dočekali kiks!

Autor Dušan Ninković

Neverovatni rezultati išli u korist tima iz Torina.

Ekipa Andree Pirla igraće u evropskoj eliti i naredne sezone!

Uspeli su, pobedili su Bolonju i sačekali kiks direktnog konkurenta. Tragičar je Napoli, koji nije uspeo da savlada Veronu na svom terenu.

Za razliku od Napolija, Milan je uradio svoj deo posla kako treba. Oni su stigli do Lige šampiona pobedom u Bergamu, uz dva penala Frenka Kesija, nad Atalantom kojoj ovaj meč rezultatski ništa nije značio. Znalo se da je ''Boginja provincije'' već u Ligi šampiona, treću sezonu uzastopno.

Napoli nije uspeo, iako je imao lakši zadatak. Na jugu Italije nisu savladali Veronu, iako su pola sata pre kraja meča poveli golom Rahmanija. Šok je usledio devet minuta kasnije preko Faraonija koji je postigao najbitniji gol ove sezone - ali za Juventus.

Za to vreme, tim iz Torina je rutinski odnosio bodove iz bolonje. Protiv čete Siniše Mihajlovića, čak i bez Kristijana Ronalda, nije bilo nikakvih problema za Pirla i njegovu ekipu. Alvaro Morata pogodio je dva puta, a upisali su se i Kjeza i Rabio, za ubedljivu pobedu.

U istom terminu Lacio je poražen od Sasuola, Roma je remizirala sa Specijom, a bodove su podelili Torino i Benevento. Ti mečevi nisu mogli da promene ništa na tabeli u Seriji A. Kompletna drama je bila za poziciju četiri.

Na kraju sezone, u Ligu šampiona plasirali su se Inter, Milan, Atalanta i Juventus, dok će Ligu Evrope igrati Napoli i Lacio. Roma će predvođena Murinjom u Konferencijsku ligu, tamo gde će igrati i Totenhem koji je do skoro vodio.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt