GLASANJE!

DOMINACIJA MIRKA IVANIĆA I ODBRANA U KOJOJ NEMA DILEME: MONDO izabrao IDEALAN tim Superlige!

Autor Dušan Ninković

Četvorica novinara portala MONDO izabrali najbolje u sezoni.

Izvor: MNPress/Mondo/Stefan Stojanović

Ostala je još samo jedna utakmica u srpskom fudbalu, finale Kupa Srbije. Igraće Crvena zvezda i Partizan na stadionu Rajko Mitić, ali taj meč neće uticati na izbor koji smo napravili. Novinari portala MONDO glasali su za najbolji tim Superlige u sezoni 2020/21.

Defanzivni deo tima nije bio problem, pošto su glasovi bili gotovo identični, a ista situacija bila je i u samom napadu. Najviše glavobolje zadavali su nam vezni fudbaleri, pa smo morali da improvizujemo u toj liniji tima.

U izboru najboljeg tima Superlige, najboljeg igrača i trenera prvenstva učestovala su četvorica novinara. Zbog neobične situacije, u kojoj smo na poziciji ofanzivnog veznog imali četiri različita imena, morali su da prelome fudbalski znalci iz ostatka redakcije. Tako je izbor pao na ofanzivca Crvene zvezde, El Fardua Bena.

Milutin Vujičić

TIM SEZONE: Milan Borjan (Zvezda) - Milan Gajić (Zvezda), Nemanja Milunović (Zvezda), Svetozar Marković (Partizan), Milan Rodić (Zvezda) - Aleksandar Šćekić (Partizan), Mirko Ivanić (Zvezda) - Takuma Asano (Partizan), Lazar Tufegdžić (Spartak), Đuro Zec (TSC) - Milan Makarić (Radnik).

IGRAČ SEZONE: Mirko Ivanić

Izvor: MN Press

Kada mu je dolaskom Kange pred početak sezone promenjen broj na dresu - malo ko je pomislio da će biti prvotimac Zvezde, a kamoli najbolji igrač tima i čitave lige. Pogađao je kao nikada, asistirao kada je bitno, rešio je derbi i postao najdragoceniji igrač šampionske generacije Zvezde. Igrao je toliko dobro da bi imao mesto u reprezentaciji Srbije, ali...

TRENER SEZONE: Dejan Stanković

Iako sam prvo pomislio na Žarka Lazetića, potom na Dušana Đorđevića, bio bi greh ne nagraditi Dejana Stankovića za impresivnu godinu u Zvezdi. Neverovatno je kako je tokom svih 38 kola uspevao da drži skoro isti nivo igre, mogao je svoje igrače da natera da "ujedaju" i na 4:0, bio nemilosrdan prema svakom protivniku, obarao brojne rekorde... Zbog napretka koji je ostvario za prethodnih godinu i po dana zaslužuje da ponese titulu najboljeg trenera.

Nebojša Marković

TIM SEZONE: Đorđe Petrović (Čukarički) - Milan Gajić (Crvena zvezda), Svetozar Marković (Partizan), Nemanja Milunović (Crvena zvezda), Milan Rodić (Crvena zvezda) - Aleksandar Šćekić (Partizan), Mirko Ivanić (Crvena zvezda) - Takuma Asano (Partizan), Đuro Zec (TSC) - Nenad Lukić (TSC), Milan Makarić (Radnik)

IGRAČ SEZONE: Mirko Ivanić (Crvena zvezda)

Iako je Milan Makarić sezonom u kojoj je postao najbolji strelac lige sa 25 golova zaslužio da makar bude deo razgovora, naročito jer je tako nešto ostvario u Radniku, teško je ne odabrati čoveka koji je doživeo pravi preporod i postao najvažniji igrač Crvene zvezde. Mirko Ivanić je briljantnim partijama, koje je osim u Superligi potvrđivao i u Ligi Evrope, zaslužio sve hvalospeve koje je dobijao u prethodnom periodu. Njegova igračka klasa je bila toliko očigledno da je on logičan izbor za igrača godine.

TRENER SEZONE: Dejan Stanković (Crvena zvezda)

Izvor: Profimedia

Iako je možda previše očekivano i ima drugih trenera koji su ove godine skrenuli pažnju svojim radom, Dejan Stanković je u Crvenoj zvezdi ispisao istoriju. Istorijski broj osvojenih bodova, istorijski broj postignutih golova i samo tri nerešena rezultata u nikad dužoj sezoni Superlige donose jasan izbor.

Nikola Lalović

TIM SEZONE: Milan Borjan (Crvena zvezda) - Abdulaje Sise (Novi Pazar), Nemanja Milunović (Crvena zvezda), Miloš Degenek (Crvena zvezda), Dimitrije Kamenović (Čukarički) - Marko Docić (Čukarički), Bibras Natho (Partizan) - Takuma Asano (Partizan), El Fardu Ben (Crvena zvezda), Mirko Ivanić (Crvena zvezda) - Milan Makarič (Radnik Surdulica)

IGRAČ SEZONE: Mirko Ivanić (Crvena zvezda)

Dugo ga je čekala Crvena zvezda, ali ga je dočekala! Dejan Stanković mu je dao slobodu, poverenje, a Ivanić mu je vratio. Peti je strelac lige sa 16 golova, a uz to verovatno najkreativniji fudbaler lige. Sezona za pamćenje, da je mlađi timovi bi se otimali oko njega, ali ovako je verovatno bolje za crveno-bele.

TRENER SEZONE: Žarko Lazetić (Metalac)

Izvor: MN Press

Sjajan posao radi sa Metalcem i još jednom pokazuje da ne treba oklevati da se mladim srpskim stručnjacima pruži šansa. Dejan Stanković je oborio rekorde, njegova ekipa je napredovala, ali treba obratiti pažnju i na manje klubove. Zvezdin jedini realan konkurent u ligi je Partizan, a Metalac ih je imao mnogo. Mnogo su i pokazali, kao i mladi stručnjak na njihovoj klupi.

Dušan Ninković

TIM SEZONE: Milan Borjan (Crvena zvezda) - Milan Gajić (Crvena zvezda), Nemanja Milunović (Crvena zvezda), Svetozar Marković (Partizan) Marko Jevremović (Javor) - Saša Zdjelar (Partizan), Nikola Drinčić (Vojvodina) - Takuma Asano (Partizan), Aleksandar Katai (Crvena zvezda), Mirko Ivanić (Crvena zvezda) - Milan Makarić (Radnik)

IGRAČ SEZONE: Mirko Ivanić (Crvena zvezda)

Ubeđivao nas je Nenad Lalatović da će Mirko Ivanić, kada mu neko od trenera ''pronađe žicu'' biti najbolji igrač lige. I desilo se. Iako je manje-više igrao isto što i pre ove sezone, kao ofanzivni vezni ili kao levo krilo, Ivanić je odigrao najbolju godinu u životu. Toliko da reprezentacija Srbije ne bi bila daleko, samo da je malo više verovao u sebe pre nekoliko godina.

TRENER SEZONE: Dejan Stanković (Crvena zvezda)

Ako je Mirko napredovao u radu sa Dejanom, šta tek reći za Stankovićev napredak. Često trener Crvene zvezde ističe koliko je danas bolji trener nego kada je počinjao, šta je sve naučio za godinu i po dana i koliko mu je značila podrška kluba koji ga je stvorio i kao fudbalera. Deluje sa ove tačke da je njegov dolazak na klupu u decembru 2019. godine pravi potez. Pošto su i ostali pomenuli trenera iz senke, dodaću Slavoljuba Đorđevića kao prijatno iznenađenje.

Rezultati glasanja redakcije MONDO!

TIM SEZONE: Milan Borjan (Crvena zvezda) - Milan Gajić (Crvena zvezda), Nemanja Milunović (Crvena zvezda), Svetozar Marković (Partizan), Milan Rodić (Crvena zvezda) - Aleksandar Šćekić (Partizan), Mirko Ivanić (Crvena zvezda) - Takuma Asano (Partizan), El Fardu Ben (Crvena zvezda), Đuro Zec (TSC) - Milan Makarić (Radnik)

IGRAČ SEZONE: Mirko Ivanić (Crvena zvezda)

Jednoglasno - četiri učesnika u anketi i četiri glasa za Mirka Ivanića. Stvarno najbolji u celoj sezoni. Impresivne partije na domaćoj i međunarodnoj sceni ogledaju se i kroz 20 golova i 11 asistencija u svim takmičenjima.

TRENER SEZONE: Dejan Stanković (Crvena zvezda)

Trener Crvene zvezde oduvao je konkurenciju na terenu (35 pobeda, tri remija, bez poraza), ali i u ovoj našoj anketi. Stvorio je mašinu koja je odigrala jednu od najboljih sezona u istoriji srpskog fudbala i produžio ugovor da bi nastavio sa unapređivanjem.

Izvor: MNPress