Nemile scene!

HAOS U SARAJEVU! BORAC IM UKRAO TITULU, PA NASTAO PROBLEM: Navijači upali na trening i tukli igrače pred finale!

Autor Goran Arbutina

Navijači Sarajeva prekinuli trening i nasrnuli na igrače, intervenisala i policija. Pod znakom pitanja finale Kupa BIH.

Izvor: Youtube/Arena Sport TV/printscreen

Košmarna sezona Sarajeva u kojoj je bordo ekipa ispustila ogromnu prednost sa polusezone i ostala bez titule, završava se na najgori mogući način.

Grupa navijača ovog kluba upala je u ponedeljak ujutro na trening Sarajeva i fizički napala igrače, pa je morala da interveniše i policija.

Sarajevski mediji navode da je najgore prošao Dušan Hodžić, dok je pošteđena tek nekolicina fudbalera koji su pružali nešto bolje partije od ostatka ekipe. Napad na igrače potvrdili su i iz kluba, te naveli da će preduzeti sve korake da zaštite igrače i osoblje.

Nakon ovog napada upitno je održavanje treninga, ali i odigravanje finalne utakmice Kupa BiH, koje treba da se odigra u sredu u Zenici.

Danas je pre zakazanog treninga prvog tima FK Sarajevo u Trening centar Butmir upala grupa mladića, koja je fizički nasrnula na igrače koji su se u momentu tu nalazili. Reakcijom ostalih prisutnih sukob je brzo prekinut bez većih posledica.

Klub najoštrije osuđuje čin upada u TC i napada na igrače, te informiše javnost da će preduzeti sve pravne i druge korake u cilju zaštite igrača i drugog osoblja. Zbog narušene sigurnosne situacije, prekinut je današnji trening, a u pitanje je doveden kompletan trenažni proces prvotimaca uoči finalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine koja je na rasporedu u sredu 26. maja u Zenici.

Rukovodstvo FK Sarajevo svesno je nezadovoljstva navijača usled konačnog rezultata u okviru m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, te razume i podržava svaki vid konstruktivne kritke, ali huliganstvo i fizički obračun sa bilo kim nije dopustiv”, saopšteno je iz FK Sarajevo.

Podsećamo, pobedom u pretposlednjem kolu m:tel Premijer lige Borac iz Banjaluke i zvanično je obezbedio drugu šampionsku titulu u klupskoj istoriji.