Prošlo je mnogo...

ZVEZDA OVAJ TROFEJ ČEKA VEĆ 9 GODINA: Robijeva četa dva puta pobedila Partizan, pa osvojila Kruševac! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Kod navijača Crvene zvezde ovaj trofej ima posebno mesto u srcu.

Izvor: MN Press

Večeras će ekipa Crvene zvezde, predvođena nekadašnjim klupskim kapitenom Dejanom Stankovićem, pokušati da stigne do trofeja u Kupu Srbije. Pehar koji se dobija za osvajanje ovog takmičenja predugo nije završio u rukama aktuelnog šampiona

Čak devet godina Crvena zvezda i njeni navijači maštaju o osvajanju Kupa Srbije. Poslednji uspeh imali su još davne 2012. godine, kada je ekipa Roberta Prosinečkog pobedom nad čačanskim Borcem u Kruševcu stigla do trofeja u jednom od najtežih klupskih perioda!

Bila je to impresivna sezona crveno-belih u Kupu Srbije, pošto su u polufinalu takmičenja najvećem rivalu naneli dva poraza. Golovima Luke Milunovića i Filipa Kasalice Zvezda je na svom terenu stigla do prednosti pred revanš, a u Humskoj potvrdila dobru formu preko Darka Lazovića i Kristijana Borhe koji su pogađali mrežu Partizana.

Taj dvomeč, prepun emocija za navijače Crvene zvezde, doneo im je tračak nade da mogu da se takmiče protiv Partizana, koji je tih godina bio ubedljiv u domaćim okvirima. Od sezone 07/08 pa sve do leta 2013. godine Partizan je osvojio šest titula i tri kupa.

Koliko su golovi Crvene zvezde značili igračima, stručnom štabu, ljudima u klubu i navijačima verovatno se najbolje vidi u reakciji roberta Prosinečkog, tadašnjeg šefa stručnog štaba.

Prosinečki slavi protiv Partizana
Izvor: Youtube/Немања Живковић

A zatim je stiglo finale! Mesto odigravanja Kurševac, protivnik Borac iz Čačka. Prilika da Crvena zvezda osvoji treći trofej u Kupu Srbije od kako masovnije fudbalsko takmičenje u zemlji nosi to ime i od kako se Crna Gora odvojila referendumom.

Startna postava: Bajković - Mikić, Maksimović, Tošić, Mladenović - Mijailović, Milivojević, Evando - Lazović, Borha, Kasalica

Strelci golova koji su Crvenoj zvezdi doneli poslednji trofej u Kupu Srbije bili su Brazilac Evando u 40. minutu i Kolumbijac Kristijan Borha koji je u 85. postavio konačan rezultat. Ipak, nije pboeda bila nimalo laka.

Već u početnih pola sata igre Borac je stvorio dve ogromne šanse. Prvo je Pavićević pogodio prečku jednim vrlo snažnim udarcem, a zatim Radivojević nije uspeo da iskontroliše loptu pred praznim golom, pa je njegov pokušaj otišao pored stative. Čačani su za šanse kažnjeni, a na terenu stadiona u Kruševcu usledilo je veliko slavlje igrača i navijača crveno-belih.

Prisetite se detalja sa meča iz 2012. godine.