Fudbal

RADNIČKI SPASEN GAŠENJA, VRATILI SMO 4 MILIONA EVRA: Nišlije otkrile sadašnji dug i plan - da se 2020/21 ne ponovi!

Autor Mladen Šolak

Zbog pandemije su smanjili budžet i završili u borbi za opstanak. "Već radimo da se to ne ponovi!"

Izvor: MN Press

Predsednik fudbalskog kluba Radnički iz Niša Dragan Marković rekao je da je klub finansijski stabilan i da navijači od sledeće sezone mogu očekivati puno bolje rezultate.

"Kada smo u decembru 2016. godine došli u Radnički, na čelu sa Ivicom Tončevom, zatekli smo jako lošu, pa gotovo i bezizlaznu situaciju. Ipak, predanim radom došli smo u poziciju da danas možemo da kažemo da smo jedan od najstabilnijih klubova u zemlji", rekao je Marković na sednici Skupštine kluba.

On je istakao da račun Radničkog već tri godine nije bio u blokadi.

"Dug Radničkog je 150.000 evra, što je neuporedivo sa višemilionskim dugom koji smo zatekli. Čak ni ovog duga ne bi bilo da je drugačija situacija i da smo mogli da imamo prihode na koje smo računali, a koje nismo imali zbog kovida", rekao je Marković, preneo je klub.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Marković je rekao da je zbog pandemije Radnički malo "skratio" budžet za prvi tim što je dovelo do toga da se do poslednjeg kola bori za opstanak.

"Na sreću, sve se završilo dobro po nas i mogu da kažem da smo već prionuli poslu kako nam se to više nikada ne bi ponovilo", istakao je on.

Po njegovim rečima, u klubu će uraditi sve da Radnički naredne sezone ima tim koji će "odmah napasti plasman u Evropu".

"Čekamo sredstva iz gradskog budžeta, a kolika god ona da budu, mi ćemo se prilagoditi. U prethodne dve godine smo imali nekoliko značajnih transfera i ta sredstva su nam mnogo pomogla da prebrodimo tešku godinu koja je iza nas", naveo je Marković.

Generalni direktor kluba Dejan Propadalo rekao je da je Radnički u 2020. godini poslovao u plusu i da je ostvario dobit. Dodao je da se plate igračima i zasposlenima isplaćuju redovno.

"Poznato je da se mi u značajnoj meri finansiramo iz gradskog budžeta, a od početka ove godine nam sa te strane nije uplaćen nijedan dinar. Imamo razumevanje za situaciju sa pandemijom i verujemo da će se to uskoro rešiti i da ćemo nastaviti uspešnu saradnju koju imamo sa gradom", rekao je Propadalo.

Propadalo je rekao da je od dolaska nove uprave do danas vraćeno oko četiri miliona evra duga.

"Radnički je spasen od sigurnog gašenja, a uspeli smo i da dva puta izađemo u Evropu i budemo vicešampioni Srbije", izjavio je on.

Generalni direktor Radničkog je rekao da Radnički želi da se okrene budućnosti i da stvori što bolje uslove za mlađe kategorije.

"Uložili smo sredstva u stadion i postavljanje novog terena. Sada pravimo fitnes centar za prvi tim, a neophodno je da što pre napravimo još bolju infrastrukturu za mlađe kategorije", rekao je on.

(Beta)