Uh...

PRETILI DA IZBACE IBRU IZ FUDBALA, SADA JE KAZNA STIGLA: Zlatan će morati da snosi posledice zbog kladionice!

Autor Nikola Lalović

Moglo je da bude i mnogo gore...

Zlatan Ibrahimović se izvukao!

Proslavljeni švedski napadač i lider sadašnje ekipe Milana dobio je, sasvim sigurno, blagu kaznu zbog činjenica da je jedan od akcionara kladioničarske firme.

Moraće da plati samo 50.000 evra! 

Ibrahimović je, naime vlasnik deonica jedne kladionice (Bethard) koja je prijavljena na Malti, što je zabranjeno profesionalnim fudbalerima.

Etički kodeksi FIFA i UEFA propisuju da fudbaleri nikako ne smiju da imaju bilo kakav vlasnički udeo u kladionicama ako planiraju da nastupaju u njihovim takmičenjima.

Evropska fudbalska federacija je pokrenula disciplinski postupak, te Zlatana kaznila sa – 50.000 evra, a Milan sa duplo manjom svotom.

Spominjalo se čak i da bi Ibrahimović mogao da bude izbačen iz fudbala na tri godine, što bi, obzirom da je u oktobru proslavio 40. rođendan, značilo neslavan kraj karijere, ali od toga nema ništa...

Ibrahimović je nedavno produžio ugovor sa Milanom na još godinu dana, pa će biti deo ekipe koja će nakon sedam godina igrati u Ligi šampiona, ali će zbog povrede kolena propustiti Evropsko prvenstvo, koje startuje 11. juna.