Sjajno

PARTIZAN SLAVI POSLE DRAME, PENALA I FINALA: Crno-beli strepeli, na kraju nije moglo bolje da se završi!

Autor Nikola Lalović

Penali, drama pa istorija za fudbalsku Evropu. A za Partizan sjajne vesti!

Izvor: MN Press

Kakvo smo finale Lige Evrope gledali! Viljareal je oduševio fudbalsku Evropu, uspeli su da postignu neverovatan uspeh i da pobede Mančester junajted u finalu. 

Meč je otišao do penala, a penali su se odužili i na kraju je rezultatom 11:10 u penal seriji "žuta podmornica" uspela da postigne istorijski uspeh!

Ovu dramu u finalnom meču pomno su pratili i navijači i igrači Partizana, jer se odnosila i na vicešampiona Srbije. Crno-beli će naredne sezone igrati u Ligi konferencija, a ovakav razvoj situacije je za njih izuzetno povoljan. 

S obzirom da je Viljareal osvojio Ligu Evrope, naredne godine će igrati u Ligi šampiona, što znači da neće kao sedmoplasirani tim Primere ići u Ligu konferencija.

Partizan je u tom takmičeju bio projektovan kao prvi ispod crte kada su nosioci u poslednjem kolu u pitanju. Već sada se crno-belima "uklonio" jedan nosilac, tim koji ima veći koeficijent i mogu mirno da spavaju. Bez obzira na rezultate ostalih utakmica crno-beli će biti nosioci i na njima je samo da pobede slabije rangirane rivale i plasiraju se u grupnu fazu takmičenja.