Bravo momci, tako se to radi!

FUDBALSKA BAJKA, POBEDA MALIH NAD MOĆNIMA: Zaboravite Lester, sinoć se desilo ČUDO, fudbal ovo nikada nije video!

Autor Nikola Lalović

Ovo je dokaz da je sve moguće, zbog ovakvih stvari volimo fudbal!

Finale Lige Evrope iz sezone 2020/21 će se pamtiti, ostaće deo istorije i prepričavaće se.

Uspeo je David da pobedi Golijata, Viljareal nam je priredio fudbalsku bajku kakva se retko viđa. Zapravo, ovako nešto nikada nismo videli! 

Ako se pogleda odakle dolazi, tek se vidi koliko je veliku stvar ovaj klub uradio! Naime, nikada u istoriji evropskog fudbala tako malo mesto nije uzelo evropski trofej! 

Viljareal ima svega 50.600 stanovnika i nikada tako mali grad nije za sebe uzeo evropski trofej, Celo mesto živi za ovaj klub i "El Madrigal", jedan od najlepših evropskih stadiona retko ima prazna mesta kada je publici dozvoljeno da prisustvuje mečevima. 

Kapacitet je skoro polovina stanovništva, tačnije 23.500 mesta, a Viljareal je sada ušao u istoriju. Mesta sa manjim brojem stanovnika su imala finaliste, pa je tako Monako u kome živi 39.000 ljudi igrao finale Lige šampiona, ali ga je izgubio. 

Francuska Bastija je sa 48.000 stanovnika dogurala do finala Kupa UEFA, ali ga je takođe izgubila. Posle Viljareala najmanje mesto sa evropskim trofejem je Mehelen, pošto je ondašnji klub osvojio Kup pobednika kupova u sezoni 87/88, a Mehelen broji 86.300 stanovnika.