"RAZBIO PREDRASUDE"

A PRIČALI STE - KAKO TRENER BEZ ISKUSTVA U ZVEZDI? BORJAN O DEKIJU: Dokazao je da ima znanje, a mi smo prešli igricu!

Autor Milutin Vujičić

"Kako bi klinci u žargonu rekli - prešli smo igricu!".

Izvor: MN Press

Crvena zvezda osvojila je "duplu krunu" posle punih 14 godina, a sve zasluge za ovaj uspeh idu igračima i naravno treneru Dejanu Stankoviću.

Došao je na mesto šefa stručnog štaba bez iskustva, i to posle Vladana Milojevića, koji je ostavio dubok trag i napravio sjajne rezultate, a za samo godinu i po dana pokazao je da ima "štofa" za ozbiljnu trenersku karijeru.

To pokazuju i današnje priče iz Italije da ga pažljivo prati Inter, njegov bivši klub, a o kakvom se radniku radi govore i reči kaptiena crveno-belih Milana Borjana.

"Mister je razbio predrasude o 'treneru bez iskustva koji je došao u Crvenu zvezdu'. Posvećenim i konstantnim radom sa njegovim stručnim štabom pokazao je i dokazao kakvo znanje poseduje, mentalni sklop... Postao je trener sa ozbiljnim kredibilitetom zahvaljujući svojim rezultatima", poručio je Borjan u razgovoru za "Blic".

Zvezdin golman ističe da mu je svaka godina u klubu bila sjajna i da je donosila nešto novo, ali da mu je poslednja najposebnija, pa mu je tako teško da kaže šta bi voleo da osvoji sa Zvezdom?

Izvor: Facebook/FK Crvena zvezda

"Znam da je odgovor čudan, ali zaista ne znam, jer sam sve, čak i imaginarne ciljeve osvojio. Kako bi klinci u žargonu rekli - prešli smo igricu!", rekao je Milan Borjan i dodao da duplu krunu posvećuje sinu i supruzi.

Borjan ističe da će pokušati da ponovo dođu do učešća u grupnoj fazi Lige šampiona, a za te potrebe stigao je i Aleksandar Dragović koga je kapiten tima već dočekao.

"O Dragoviću kao o čoveku sam čuo sve najbolje. A, da bi se neko uklopio u svlačionicu Zvezde, mora da bude pre svega kvalitetan čovek. O njegovom fudbalskom znanju je apsurdno pričati", zaključio je Borjan i poželeo da naredne sezone ponovo vidi navijače.

(MONDO/Blic)