TO JE TO!

ŠOK PROMENA U FUDBALU - UKIDA SE PRAVILO GOLA U GOSTIMA: Revolucija koju smo SVI čekali godinama!

Autor Milutin Vujičić

Mnogi su se pitali i zašto je postojalo uopšte...

Izvor: Profimedia

UEFA je pokrenula inicijativu za ukidanje pravila "gola u gostima" koje mnogi fudbalski navijači preziru, a ostalo je da se to potvrdi pred Izvršnim odborom evropske kuće fudbala!

Tako bismo već od naredne sezone u svim takmičenjima pod okriljem UEFA, a to su Liga šampiona, Liga Evrope i Liga konferencija, mogli da gledamo dvomeče u kojima gol u gostima ne bi unapred donosio veliku prednost.

To su uglavnom koristili timovi koji prvi susret igraju u gostima, tada bi i jedan gol u mreži rivala bio velika prednost, pa bi se u revanšu uglavnom branili.

UEFA ne želi više da daje prednost ovim ekipama, setimo se samo koliko puta je Atletiko Madrid profitirao na ovaj način, pa je odlučila da posluša glas navijača i da ukine pravilo koje je tek u poslednjih nekoliko godina završilo na lošem glasu.

Tako niko neće imati prednost u dvomeču, svi golovi će se sabirati u konačni skor, a ukoliko i tada bude nerešeno - igraće se produžeci, a možda i izvoditi penali.

Pravilo "gola u gostima" posebno je bilo besmisleno kada bi se igrali produžeci, pa bi tada tim koji igra na strani bio u drastičnoj prednosti u tih pola sata. Jedan gol u gostima bi im praktično "završavao posao" i zbog toga su se mnogi bunili.

Ovih dana se pojavila informacija i da će se završnica Lige šampiona igrati kao fajnal-for.