Sportski

BORJAN PARTIZANU BRANIO PENALE POVREĐEN, NIJE MU PRVI PUT: Pričao o provokacijama i otkrio - tešio je bisera crno-belih!

Autor Nikola Lalović

Bio je heroj finala kupa, a nakon poslednjeg zvižduka otišao je da uteši tragičara.

Izvor: MN Press

U meču smo videli svašta. Mnogo fudbala, produžetke, penale, provokacije, a na kraju još jedan trofej za crveno-bele.

"Vreme će pokazati, ali kada pogledam šta smo sve uradili za četiri godine imam samo jednu reč. Neverovatno! Toliko uspeha, slavlja, titula... Nebo je granica Crvenoj zvezdi. Želeo sam da i ranije rešimo pitanje pobednika, mislim da smo i mogli. Došlo je do produžetaka i penal serije, pobede na teži način. Ovako je dosta lepše i slađe, pogotovo za naše navijače", rekao je Borjan za "Sportski žurnal".

On je pre meča imao problema sa leđima, a i na samom finalu je osećao probleme. Ipak, još jednom je stisnuo zube!

"Nije ni prvi ni poslednji put da sam branio povređen. Kao što svi znaju protiv Kelna sam bio na terenu sa polomljenim prstom. Živim za Zvezdu i za moj posao, toliko da noh derbi branio sav izlomljen", otkrio je Borjan.

"Na greškama se uči, svojim i tuđim. I ja sam nekad grešio. Kad postoji provokacija nema koncentracije koja je najbitnija za golmana. Provokacija nije moj stil, već smirenost i stabilnost", dodao je on i na kraju otkrio da je posle promašenog poslednjeg penala tešio mladog napadača Partizana Nikolu Štulića. 

"Pre svega, i u pobedi i u porazu, moramo da zadržimo dostojanstvo i ljudskost. Štulić ima samo 20 godina, preuzeo je odgovornost i u tim godinama kada promašite penal pomislite da se svet ruši. Život ide dalje, to je samo jedan jedanaesterac, a on je momak pred kojim je blistava fudbalska budućnost", zaključio je Borjan.