Teško...

OTKAZUJE SE UTAKMICA SRBIJE? Selektor vodi Orlove u Japan, protivnik ne može da stigne!

Autor Dušan Ninković

Veliki problem napravili su testovi na korona virus.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Fudbalska reprezentacija Srbije putuje ''na kraj sveta'' gde treba da igra protiv Japana i Jamajke, ali za sada ne prolazi sve idealno. Velike probleme da stignu na ostrvo u Aziji imaju Jamajčani.

Čak desetorica reprezentativaca Jamajke su prethodnih dana imali problema sa korona virusom, odnosno testovima na njega i zbog toga je otkazana utakmica koju treba da igraju protiv Japanaca! Taj meč bio je na rasporedu 3. juna.

Možda će vas zanimati

Iako su do sada važila pravila da sportisti koji ulaze u japan moraju u karantin na dve nedelje, odluka je ukinuta. Ipak, to nije bilo dovoljno fudbalerima sa Jamajke, jer oni nisu uspeli da dostave negativne testove na virus.

Utakmica Japana i Jamajke koja je trebalo da otvori Kirin kup za ovu godinu neće biti odigrana, potvrdio je Fudbalski savez Japana, a pitanje je šta će biti sa mečevima koje Srbija treba da igra na azijskoj turneji. Srbija ima zakazan meč protiv Jamajke za 7. jun, a zatim igra protiv domaćina Japana četiri dana kasnije. Za sada, te utakmice nisu otkazane, ali postoji mogućnost da ne budu održane.

Selektor Dragan Stojković koji ima kultni status u Japanu, prethodnih dana imao je problema na drugačijem planu. Prvo se na spisku nisu pojavili najiskusniji, zatim su krenuli otkazi, a naknadno su stizali pozivi za čak četvoricu igrača.

Japanci su već odlučili da umesto protiv Jamajke igraju protiv svoje mlade reprezentacije.