Pa ne tako!

SRBIJA DRUGI PUT NA MUNDIJALU - A GRUPA PAKAO! Prvi put smo bili senzacija, sad ćemo teško kroz grupnu fazu!

Autor Dušan Ninković

Loš žreb za reprezentaciju Srbije.

Izvor: MN Press

Futsal reprezentacija Srbije igraće po drugi put u istoriji na Svetskom prvenstvu. Ove jeseni, od 12. septembra do 3. oktobra takmičenje će biti organizovano u Litvaniji, a naša reprezentacija neće imati lak zadatak.

Srbija je upala u veoma tešku grupu! Do nokaut faze takmičenja moraćemo protiv Argentine koja je aktuelni svetski šampion i Irana koji je na prethodnom prvenstvu sveta zauzeo treće mesto!

Tu je još i reprezentacija SAD, potpuni autsajder, a futsal reprezentaciju Srbije može da raduje što i četiri najbolje trećeplasirane ekipe prolaze u nokaut rundu. Na žrebu nismo imali sreće, a može se reći da ni raspored utakmica nije idealan.

Počinjemo turnir protiv Irana 14. septembra, sa Argentincima igramo tri dana kasnije, a 20. je na programu meč protiv SAD. Na tom susretu će se, verovatno, naš nacionalni tim boriti za prolaz među 16 najboljih ekipa.

Srbija je pre ovog nastupa samo jednom igrala na futsal Mundijalu i to 2012. godine, kada je stigla do osmine finala. Tada smo kao prvoplasirana ekipa u svojoj grupi naišli na ''minu'' u žrebu i već u prvoj utakmici nokaut faze ispali od Argentine.

Tagovi