Evo ko je sve tu!

LEGENDE, RAZBIJAČI, NAPADAČI I 1 BIZARAN PROMAŠAJ: Ovo je TOP 10 transfera iz Vojvodine u Partizan!

Autor Nikola Lalović

Transferi iz Vojvodine u Partizan nisu novost, a sada nas očekuju čak dva u jednom prelaznom roku. Kada se pogleda ko je sve dolazio bilo je tu i sjajnih pogodaka, ali i promašaja!

Izvor: MN Press

Partizan se sprema da ovog leta prilično promeni tim. Na meti su mnogi igrači, traži se kvalitet, ali i podmlađivanje nekih ključnih pozicija.

Za sada crno-beli ciljaju pojačanja iz domaće lige i to iz Novog Sada! Već je stigao Siniša Saničanin koji treba da bude predstavljen, a kako saznaje MONDO i Miljan Vukadinović je na meti crno-belih.

U prošlosti je veliki broj fudbalera prelazio iz Vojvodine u Partizanm. Neki su postali legende, neki su ostavili dubok trag, ali bilo je i promašaja!

Pogledajte sve igrače koji su prelazili iz Novog Sada u Partizan:

SLAVIŠA JOKANOVIĆ

Izvor: MN Press

Ovde nema mnogo toga da se kaže, svi znamo ko je Slaviša Jokanović i šta je sve postigao u karijeri. Kao stameni vezista igrao je za Novi Sad, potom je sa Vojvodinom osvojio titulu u ligi bivše Jugoslavije, da bi 1990. prešao u Partizan i tu ostavio dubok trag.

Igrao je tri sezone na stadionu JNA, osvojio je jednu titulu i jedan kup, a svoju bogatu trenersku karijeru je takođe počeo u Partizanu.

BUDIMIR VUJAČIĆ

Izvor: MN Press

Član iste trofejne generacije Vojvodine Budimir Vujačić je godinu dana ranije od Jokanovića stigao u Partizan i ostao četiri sezone u Beogradu.

Nastupio je na preko 100 mečeva, postigao 10 golova, a za vreme dok je bio u ekipi zaslužio je i 12 poziva u nacionalni tim. Već dugo je skaut Mančester junajteda i on je bio iza transfera Zorana Tošića na “Old Traford”.

LJUBOMIR VORKAPIĆ 

Vorkapić, Zahović, Milošević
Izvor: MN Press

Posle dvojice defanzivnijih fudbalera, evo i ofanzivnog dela tima Vojvodine sa kraja osamdesetih. I on je sa Vošom uzeo titulu, prešao u Partizan, pa se otisnuo u inostranstvo.

Za dve sezone u crno-belom dao je 22 gola, a kasnije je imao zapaženu karijeru u Portugalu i Španiji.

ZOLTAN SABO

Izvor: MN Press

Nažalost Sabo nas je napustio na samom početku svoje trenerske karijere. Sjajno je vodio TSC, a fudbalska Srbija je bila u žalosti nakon što je iznenada preminuo.

Kao defanzivac proveo je po četiri godine na “Karađorđu” i na “JNA”, ostavio je dubok trag u oba kluba, a sa Partizanom je uzeo dve titule i jedan kup devedesetih.

NESTOR KIZITO

Izvor: MN Press

Da pređemo malo i na promašaje. Džozef Nestor Kizito je rano došao u Srbiju, a preko Srema se probio do Vojvodine. U crveno-belom dresu je bio odličan, odigrao je 112 ligaških mečeva, a od prelaska u Partizan gubi mu se trag.

Nije puno igrao u Beogradu, pravio je probleme i kasnio sa priprema reprezentacije, pa je posle jedne godine u crno-belom završio svoj boravak u klubu. Posle Partizana mu se bukvalno gubi trag.

DEJAN JOKSIMOVIĆ

Ovaj čovek je promenio sve dresove naših najvećih klubova. Prvo je bio u Radu i OFK Beogradu da bi 1987. godine otišao u Crvenu zvezdu.

Nakon jedne sezone na “Marakani”, otišao je u Vojvodinu gde je bio godinu dana.
Nakon toga prelazi u Partizan gde provodi sezonu 1989/90, a onda naredne godine nastupa za Crvenu zvezdu!

BOJAN MATIĆ

Izvor: MN Press

Najskoriji primer transfera iz Vojvodine u Partizan. Stameni napadač doživeo je afirmaciju u Mačvi da bi 2018. godine otišao u Seul. Tu nije uspeo da se uklopi pa je prešao u Vojvodinu. 

Tu je nastavio sa dobrim igrama, da bi ga Partizan doveo kako bi bio alternativa u napadu Umaru Sadiku. Nije dugo ostao u crno-belom pošto je otišao na Kipar.

PETAR ŠKULETIĆ

Izvor: MN Press

Jedan od novijih heroja navijača Partizana. Trenutno sa uspehom nastupa u Francuskoj, a u Srbiji su ga obožavali navijači kako Vojvodine tako i crno-belih. 

Uvek veliki borac uspevao je da sa boka postiže golove, a u januaru 2014. godine je stigao među crno-bele. Ostao je tačno godinu dana, a posle fenomenalne polusezone u februaru 2015. godine kupila ga je Lokomotiva iz Moskve.

BRANISLAV TRAJKOVIĆ

Izvor: MN Press

Beskompromisni defanzivac čija se jedna izjava sa treninga pamti. Posle tri godine u Vojvodini Marko Nikolić ga je sa sobom odveo u Humsku, ali nije se dugo zadržao tamo. 

Odigrao je samo 11 mečeva, a danas nastupa u Rabotničkom u Makedoniji.

LJUBIŠA VUKELJA

Rođeni Novosađanin ponikao je u Voši, tu postao mladi reprezentativac, a posle pet godina u prvom timu otišao u Beograd.

Nije ispunio očekivanja i kasnije se ponovo vraćao u Novi Sad, ali nije bio onaj igrač koji je u prvom mandatu odigrao preko 100 mečeva za “staru damu” srpskog fudbala.